Demirtaş'tan kaset bedduası

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Kaset siyasetini kim yapıyorsa Allah onun cezasını versin" dedi.

Demirtaş'tan kaset bedduası
Demirtaş'tan kaset bedduası
GİRİŞ 26.03.2014 15:55 GÜNCELLEME 26.03.2014 15:55
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin seçim çalışmalarına destek vermek amacıyla Bingöl'de düzenlenen mitinge katıldı. PTT Kavşağı'nda düzenlenen mitingde konuşan Demirtaş, hükümete yüklendi. Demirtaş, "Servet kazanmış olan belediye başkanı, milletvekili eğer cebinize tek bir kuruş haram para girmişse, eğer boğazınızdan tek bir haram lokma çekmişse onlar inşallah burnunuzdan fitil fitil gelecek. 30 Mart'ta halk, öbür dünyada hak bunun cezasını verecek. Bunların bir oy uğruna saltanat, koltuk uğruna neler yaptığını, bütün doğruları nasıl çarpıtarak yanlış yalan üzerine politika yaptığını her gün izliyorsunuz" dedi.

SİLVAN'DAKİ OLAYLAR

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde BDP tarafından düzenlenen mitingin ardından çıkan olaylarda başına gaz fişeği isabet ettiği iddia edilen 10 yaşındaki Mehmet Gezer'in durumuna değinen Demirtaş, "Bunun vicdanla insanlıkla alakası olamaz. Bunu yapanların ve arkasında duranların asla dinle imanla alakası olamaz" dedi.

"İNSANLARIN YAŞAMASI ÜZERİNE POLİTİKA KURDUK"

Barış ve Demokrasi Partisi olarak, bütün insanların yaşaması üzerine politika kurduklarını kaydeden Demirtaş, daima barış politikasını desteklediklerini kaydetti. Çözüm sürecini halkın iradesine bağlayan Demirtaş, "Bugün kan akmıyorsa, bugün dağlarda silah sesleri gelmiyorsa, o sizin iradeniz sayesindedir. Siz barış istediniz başkan Apo barışın yolunu açtı. Onun barış siyaseti inşallah bu ülkede kalıcı çözümü, kalıcı barışı getirecek" dedi. Bingöl halkının 1925 yılından bugüne, zulüm görenlerin yolundan yürüyerek geldiğini ifade eden Demirtaş, "Kendi menfaatleri için o partinin bu partinin peşinden koşanlar şöyle bir dakika durup düşünsünler Şeyh Said'i de dar ağacına götürdüler eğer Diyarbakır'daki mahkeme ona şunu sorsaydı; ey Şeyh Said efendi seni asmayalım ama sen devletin zulmüne boyun eğ devletin yanında yer alan deseydi Şeyh Said efendi de bunu kabul etseydi dar ağacına girmeyecekti. Ama o dik durmayı seçti eğer Şeyh Said efendi mahkemenin önünde diz çökseydi inanın ki onunda göğsüne bir madalya takarlardı. Ama o şerefsizlik madalyası takmak yerine boynuna ip geçirmeyi kabul etti” dedi.

“DİĞER PARTİLERDE SİYASET YAPIP BU MEYDANLARDA YÜRÜYENLER, BUNU HALKIN DİRENİŞİNE BORÇLUSUNUZ”

“Diğer partilerde siyaset yapıp bu meydanlarda yürüyenler, dolaşanlar onu neye borçlusunuz biliyor musunuz?” diyen Demirtaş, “Bu halkın direnişine borçlusunuz. Eğer ki bu halkın direnişi olmasaydı yeminle şu Bingöl'ün çarşısında hepimiz boynumuz bükük, onurumuz kırık bir şekilde yürüyecektik. Zulme karşı eğer ki bu direnişi ortaya koymasaydık rezil kepaze olmuş birbirimizin yüzüne bakamayacaktık. Dimdik ayakta isek, işte bu halk sayesindedir. Bırakın bu rant, hırsızlık partilerini inan ki bundan daha kepaze duruma düşeceklerdir" ifadelerini kullandı.

"BİNGÖL BELEDİYESİNİN ARKASINDA OLACAĞIZ"

Bingöl'de seçildikleri takdirde kentin sorunlarının çözüme kavuşması için belediyenin yanında yer alacaklarını kaydeden Demirtaş, "Bingöl tek başına kendi sorunlarıyla uğraşmayacak. Bütün belediyelerimiz Bingöl'ün hizmetinde olacak. Bütün gücümüzle buradaki sorunları çözme gayretinde olacağız. Bingöl böyle bir yönetime layık değil. İnşallah bunlar 30 Mart sandık sonuçlarını gördüklerinde neye uğradıklarını şaşıracaklar" şeklinde konuştu.

Cemaatin 11 yıl boyunca herkesi dinlediğini söyleyen Demirtaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kaset siyasetini kim yapıyorsa Allah onun cezasını versin. Biz bundan asla medet ummadık. Biz kasetlere bel bağlayarak bugünlere gelmedik. Biz Allah'ımıza güvendik, halkımıza güvendik. Er geç mazlumlar, ezilenler kazanacak dedik. Buna inanarak buranın en güçlü hareketi, en güçlü partisi haline geldik."

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 3
  • erdal oz 10 yıl önce Şikayet Et
    Tencere dibin kara!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. pkk bile alın teriyle uyuşturucu satarak. para kazanıyor öyle değilmi demirtaş. Yıllarca polise askere kurşun sıkanların arkasında kim duruyorsa Allah Onunda cezasını versin değilmi demirtaş Silah zoruyla kaba kuvvetle kepenk kapattıranlar var zorla insanların oyunu isteyenler var Allah onlarında cezasını versin değilmi demirtaş senin başkan apo dediğin zat o kafeste olmasaydı ne kadar barışı isterdi demirtaş. En iyisi sana kargoyla külahımı göndereyim sen ona anlat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Cevapla
  • rıdvan çelebi 10 yıl önce Şikayet Et
    ILK IRKCI. ırkcılıktan bahseden m.akif arkadas ilk ırkçılıgı ilk millet ayrımını yapan Atatürk tü. devamını getirende onun ve arkadaşlarının kurdugu partilerdir. Yıllarca yok sayılan ilgilenilmiyen sürekli tehdit olarak görüldügü için cahil bırakılan dogu-güneydogu halkı 30 yıl önce artık yeter dedi. Sen Devlet olarak beni görmezlikten gelirsen Yok sayarsan zaten bölünmeyi kabullenmişsin dedi. Şeyh Said i Bedüizzaman ı vatan haini ilan ettiler. Herkesi vatan hayini ilan edenler. Asıl vatan hayini onlardır. Atatürk vatan hayinidir.(Yozgatlılar bilirler).
    Cevapla
  • mehmet akif 10 yıl önce Şikayet Et
    SİZ DE YALAN ÇOOOKKK ... ..SELAHADDİN EFENDİ .... insanlara ırkçıklık hastalığını aşılayarak da mutlu olunamaz.... birbirine karışmış anadolu müslüman halklarını ne kadar ırkçı söylemler yaratıp , özerklik çığırtganlığı yapsanızda bu halk sizinmüslümanları ayrıştırıcı ırkçılık sevdanıza prim vermeyecektir..... o nu bir tarafınıza yazın .. yaşasın müslüman halkların birlikteliği , tek devlet , tek bayrak , tek vatan .......
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı