Çevre Bakanlığı'ndan Beykoz'u onurlandıran ödül

Beykoz Belediyesi, çevrenin korunması, geliştirilmesi, çevre kirliliğinin önlenmesi ve çevre bilincinin yaygınlaştırılması için göstermiş olduğu gayret ve çalışmalar dolayısıyla Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce tarafından “Çevre Beratı”yla ödüllendirildi.

Çevre Bakanlığı'ndan Beykoz'u onurlandıran ödül
Çevre Bakanlığı'ndan Beykoz'u onurlandıran ödül
GİRİŞ 28.03.2014 16:53 GÜNCELLEME 28.03.2014 16:53

Beykoz'u ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek'ten belediyenin çevre, temizlik ve geri dönüşüm alanında yaptığı çalışmalar hakkında bilgi aldı. Çevre alanındaki çalışmaları takdir ve beğeniyle karşılayan Bakan Güllüce Beykoz Belediyesi'ni “Çevre Beratı”yla ödüllendirdi.

Beykoz Belediyesi'nin “Sıfır Atık” projesi kapsamında kurduğu ve 8 farklı atığın aynı merkezde toplanarak geri dönüşüme gönderildiği “Atık Getirme Merkezi”ni inceleyen Bakan Güllüce: “Bakanlık olarak 2023 yılına kadar “Sıfır Atık”ı hedefliyoruz. Görüyorum ki Beykoz bunu çoktan başarmış, belediye başkanımızı kutluyorum” dedi.

Çevre konusunda başarı gösteren belediyelere bakanlık olarak Çevre Beratı verdiklerini söyleyen Bakan Güllüce: “Bunu çok önemsiyorum, çevre beratı almak dilerim bütün belediye başkanlarımıza nasip olur. Biz Türkiye'yi hem kalkındıracağız hem karıncamıza kadar koruyacağız.

Bu ikisini birlikte yapacağız. Tabiatı, doğayı, ağacı her şeyi çok iyi koruyacağız bir yandan da hızla kalkınacağız. İşte biz bu ikisini birlikte yapan kardeşlerimize çevre beratı veriyoruz. Bu kardeşimiz de bu beratı alıyor, tebrik ediyorum. Milyarlarca trilyonlarca kez tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu. Bakan Güllüce ardından Başkan Çelikbilek'e Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın “Çevre Beratı”nı verdi.

AB Standartlarında Çevre Çalışmaları

Çevre ve temizlik alanındaki çalışmaları aktaran Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ise geleceğe daha temiz ve güzel bir Beykoz bırakmak için ilçede AB standartlarında geri dönüşüm hizmetlerine öncülük ettiklerini söyledi.

Başkan Çelikbilek: “5 yılda ilçe geneline modern ve çevreci 505 adet yeraltı çöp konteyneri kurduk, 45 bin 500 adet kapalı çöp bidonu dağıttık. AB standartlarında geri dönüşüm merkezleri oluşturduk. Buralarda 8 farklı atığı topluyor, bir kısmını yerinde dönüştürüyor bir kısmını ise lisanslı geri dönüşüm merkezlerine gönderiyoruz.

“Yeşil Okul Projesiyle” okullarda öğrencilerimize atık yönetimi ve önemini anlattık, geri dönüşüm bilincini aşıladık. Arazi büyüklüğü bakımından İstanbul'un 5. ilçesi olan Beykoz'a yaraşır 7/24 kesintisiz temizlik hizmeti sunuyoruz. Beykoz'un ve gelecek nesillerin hak ettiği temiz ve güzel bir çevre için çalışmalarımıza aynı heyecanla devam ediyoruz.” dedi.

Başkan Çelikbilek ziyaretin anısına Bakan Güllüce'ye cam bir ibrik ve hilye-i şerif hediye etti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası