Burdur'da belediye el değiştirdi

Burdur'da yerel seçimlerde resmi olmayan sonuçlara göre Burdur Belediyesi ile 10 ilçeden 6'sında AK Parti, 3'ünde CHP, 2'sinde de MHP belediye başkanlığını kazandı.

Burdur'da belediye el değiştirdi
Burdur'da belediye el değiştirdi
GİRİŞ 31.03.2014 11:53 GÜNCELLEME 31.03.2014 11:53

AA muhabirinin derlediği resmi olmayan sonuçlara göre, Burdur Belediye Başkanlığı seçiminde CHP adayı Ali Orkun Ercengiz, mevcut Belediye Başkanı ve AK Parti adayı Sabahattin Akkaya'ya üstünlük sağladı. Ercengiz, Burdur'un yeni belediye başkanı oldu.

Çeltikçi ilçesinde belediye başkanlığı AK Parti'den CHP'ye geçti. Bu ilçede CHP adayı Recep Aydın, AK Parti adayı Rıza Yanar'a karşı üstünlük sağladı.

Karamanlı ilçesinde ise Çeltikçi'nin aksine belediye başkanlığı CHP'den AK Parti'ye geçti. Seçimde AK Parti adayı Fatih Selimoğlu, rakibi CHP adayı Mehmet Özger'in önünde yer aldı.

Tefenni ilçesinde belediye başkanlığını MHP, AK Parti'den aldı. MHP adayı Ümit Alagöz, AK Parti adayı Ömer Okatan'ı geride bıraktı.

Burdur ilçelerinin 7'sinde belediye başkanlıklarında parti değişikliği olmadı. İlçelerden Altınyayla, Bucak, Çavdır, Gölhisar ve Kemer, AK Parti, Yeşilova CHP, Ağlasun ise MHP ile devam kararı verdi.

Seçimlerde parti olarak yerini koruyan belediye başkanlıkları şöyle:

Altınyayla - AK Parti - Ahmet Serttaş

Bucak - AK Parti - Süleyman Mutlu

Çavdır - AK Parti - Mustafa Uysal

Gölhisar - AK Parti - Ramazan Canural

Kemer - AK Parti - Durmuş Erdem

Yeşilova - CHP - Nuri Özbek

Ağlasun - MHP - Aydın Kaplan

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Adliyede büyük yüzleşme! Polat ve Banu Parlak karşı karşıya
Ukraynalı bir kadın iki yaşındaki oğlunu 25 bin dolara satmaya çalışırken yakalandı