Kaybeden değil kazanan aday itiraz etti

Elazığ'ın Keban ilçesinde belediye başkanlığını, resmi olmayan sonuçlara göre kazanan AK Parti'nin başörtülü aday sonuçlara itiraz edecek.

Kaybeden değil kazanan aday itiraz etti
Kaybeden değil kazanan aday itiraz etti
GİRİŞ 31.03.2014 16:22 GÜNCELLEME 31.03.2014 16:28

Elazığ'ın Keban ilçesinde belediye başkanlığını, resmi olmayan sonuçlara göre kazanan AK Parti adayı Fethiye Atlı, en yakın rakibinden 906 oy fazla almasına rağmen daha fazla oy aldığına inandığı için seçim sonuçlarına itiraz edeceğini söyledi.

AK Parti'nin Elazığ'da tek kadın ve başörtülü belediye başkan adayı Atlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2000 yılında başörtüsü nedeniyle Keban Mal Müdürlüğü muhasebe servisi elemanıyken görevine son verildiğini iddia etti.

Keban Belediyesi'nde 9 belediye meclis üyesinden 7'sini AK Parti'nin aldığını ve ilçede ilk defa bir kadının da meclis üyeliğine seçildiğini aktaran Atlı, ''Arkadaşlar, sandıkların diğer illerden bir saat erken açılmasından dolayı Türkiye'de ilk başörtülü belediye başkanının ben olduğumu söyledi" dedi.

Seçimlerin hem ilçeye hem de ülkeye hayırlar getirmesini dileyen Atlı, kendisine bin 716 oy çıktığını ancak bu rakamın daha fazla olacağına inandığını dile getirerek, ''Belediye Başkanlığı ve İlçe Meclis Üyeliğine itiraz edeceğim. En yakın rakibime 906 oy fark atmama rağmen seçime itiraz ediyorum. Oyların yeniden sayılmasını istiyorum çünkü daha fazla oy aldığımı düşünüyorum. Az bir oyla da 8. belediye meclis üyeliğini alacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

Kendisinden desteklerini esirgemeyen tüm seçmenlere teşekkür eden Atlı, görev süresi boyunca herkesten dua istediğini ve başkanlık görevini hayırlı şekilde geçirmeyi istediğini belirtti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance