YSK'dan AK Parti'nin itirazına red

AK Parti'nin 2 gün önce Büyükçekmece'de geçersiz sayılan oyların tekrar sayılması müracaatı, Yüksek Seçim Kurulu'ndan döndü.

YSK'dan AK Parti'nin itirazına red
YSK'dan AK Parti'nin itirazına red
GİRİŞ 04.04.2014 09:50 GÜNCELLEME 04.04.2014 10:02

AK Parti, Büyükçekmece'de 6 bine yakın olduğu belirtilen geçersiz sayılan oyların tekrar sayılması talebinde bulundu.

YSK ise, oyların yeniden sayılmasına gerek olmadığı kararı verdi. Gece saatlerinde oyların toplandığı Büyükçekmece Adliyesi'ne gelen CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, yetkililerden bilgi aldı.

Çıkışta açıklamalarda bulunan Çelebi, "İlçe Seçim Kurulu tarafından ortaya konulan seçim sonuçlarına il düzeyinde itiraz ettiler. Aynı zarfın içerisine muhtarlık adaylarının da konulması kanunen mümkün değil. Bu oylar bize de verilse doğru değil. Bu oyların hepsi iptal oldu. İptal edilen oyların sayılmasıyla ilgili il seçim kurulu bir karar verdi. Bunu Silivri'deki mahkeme reddetti, ilçe seçim kurulu saymaya başladı. Bunun sonucunda bu durum YSK'ya bildirildi. YSK, bu yapılan işlemin doğru olmadığını, il seçim kurulunun aldığı bu kararın geçersiz olduğunu belirterek, bu sayımın durdurulması konusunda karar verdi. Daha doğrusu YSK kendi genelgesine sahip çıktı. Dolayısıyla burada sonuç 4 bine yakın oyla alınmıştır. Sabah saat 10.00'da da belediye başkanımız mazbatasını almak için buraya gelecektir" dedi.

Adliye önünde bekleyen kalabalıkla bir süre sohbet eden Süleyman Çelebi daha sonra buradan ayrıldı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak