Yeniden sayım yapıldı ve AK Parti kazandı

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde, AK Parti ve CHP'nin itirazı sonucu tekrar sayımı yapılan 39 sandıktan AK Parti adayı Kamil Ceylan'a 10 bin 240, CHP adayı Salih Erbay'a ise 10 bin 227 oy çıktığı bildirildi.

Yeniden sayım yapıldı ve AK Parti kazandı
Yeniden sayım yapıldı ve AK Parti kazandı
GİRİŞ 07.04.2014 01:20 GÜNCELLEME 07.04.2014 12:03
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

CHP Belediye Başkan adayı Salih Erbay, sayımın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, seçimi 13 oy farkla kaybettiklerini söyledi. Erbay, partililerden fevri hareket içinde olmamalarını isteyerek, sabırla götürdükleri süreci sükunet içinde bitirdiklerini ifade etti.

''ÇOK YORULDUK''

AK Parti adayı Kamil Ceylan ise sandıktan çıkan sonuca saygı duyduklarını belirtti.

Köyceğiz'e bugüne kadar hizmet eden Salih Erbay'a teşekkür eden Ceylan, "Bize bundan sonra Köyceğiz için çalışmak düşüyor. Yorulduk. Bir haftadır ne yatıyoruz ne kalkıyoruz. Birimiz aşağı birimiz yukarı derken çok yorgunuz. Herkese teşekkür ediyorum" dedi.

İTİRAZ SÜRECİ

İlçede 30 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde ilk yapılan oy sayımında CHP Belediye Başkan adayı Salih Erbay 4 oy farkla kazanmış, bunun üzerine AK Parti İlçe Başkanlığı, geçersiz oyların yeniden sayımı için İlçe Seçim Kuruluna itiraz etmişti. Yeniden sayım sonucu AK Parti Belediye Başkan adayı Kamil Ceylan, seçimi 17 oyla önde tamamlamıştı.

CHP'nin itirazı üzerine AK Parti de itiraz etmiş, alınan ortak kararla belirlenen 39 sandıkta belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği için kullanılan oy pusulalarının yeniden sayımı için İl Seçim Kurulu'nca karar alınmıştı.

YORUMLAR 8
  • metin türk 10 yıl önce Şikayet Et
    tokat manyagı chp. tokat manyagı chp pes de etmiyor yenile yenile
    Cevapla
  • alat asim 10 yıl önce Şikayet Et
    MHP 'NİN CHP 'YE OY VERMESİ AKIL TUTULMASINDAN ÖTE BİR ŞEYDİR.. Önce belirteyim ki, kişisel fikrim özetle, mansur yavaş melih gökçekten daha adaletli ve faydalı belediye işletemez. MHP 'den bahseden biri chp lafını ağzına alıyor ise en basitinden kendi sembolünü yanlış algılıyor demektir.
    Cevapla
  • recep gökçe 10 yıl önce Şikayet Et
    ahmet baki . yani ha chp ha mhp mi? veya chp veya mhp farket mi? bunlar aynın yolun yolcuları mı?
    Cevapla
  • Çetin Ceviz 10 yıl önce Şikayet Et
    ahmet baki, sende baki kalacak şeyler var belli ki. ortada şaibe varsa bunu chp'liler yapmıştır. ankarada oy torbalarını kaçıran chp'li meclis üyesi bunun kanıtıdır. ayrıca 30.000 oy gibi ciddi oy farkının tekrar kapanmasının yeniden sayımla neredeyse imkansız olduğu durumlarda bile sonuca itiraz etmek çamura yatmaktır. artık size tecelli iradeye rıza göstermenizi öneriyorum. yeter artık çamurluk yaptınız yeterince.
    Cevapla
  • fatih guven 10 yıl önce Şikayet Et
    ahmet baki ye. dediğin gibi senin yanındakilerin %80 i yaka silker.. zaten ülkücülerin de %80 mansur yavaşa oy verdi. geri kalan bizim melih başkana.. melih başkan işini bilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye iddiası gündem olmuştu: Katar'dan Hamas açıklaması
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance