CHP'li belediyeden işçi kıyımı

CHP'li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi seçimi kazanır kazanmaz, ilk işi bazı çalışanların işine son vermek oldu.

CHP'li belediyeden işçi kıyımı
CHP'li belediyeden işçi kıyımı
GİRİŞ 07.04.2014 17:26 GÜNCELLEME 07.04.2014 17:26
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

30 Mart 2014 Yerel Seçimleri'nde Ataşehir'de 126 bin 267 oy alarak ilçenin yeniden Belediye Başkanı olan Battal İlgezdi, mazbatasını alır almaz ilk icraatı 350 belediye çalışanın işine son vermek oldu!

2009'da ilçe olan Ataşehir'in kurucu Belediye Başkanı Battal İlgezdi, mazbatasını İlçe Seçim Kurulu'ndan aldı.
Ardından hiçbir açıklama da bulunmayan İlgezdi 350 Belediye çalışanın işine son verdi.

Çalışanlar her zamanki gibi bu sabah belediyeye gitti. Kartlarının okunmadığını gören Belediye çalışanları ne olduğunu anlamadı. Ardından da işlerine son verildiğini öğrendi.

Ataşehir Belediyesi Basın Danışmanı Cafer Özilhan, işten atmalara ilişkin bilgi verdi.

Özilhan, "5 yıllık dönem bitti, ikinci 5 yıl başladı. Doğal olarak Başkan da eleştiri, özeleştiri ve değerlendirme yaparak verim alamadığını düşündüğü kişilerin ayrılmasına karar verdi" dedi.

Çalışanlara, "Başkan'ın taktiri" şeklinde açıklama yapılmadığını iddia eden Özilhan, "Böyle bir şey söylenmedi. İlgili işlemler yapılmış, kendilerine de bu konuda İnsan Kaynakları aracılığıyla bildirim yapılmıştır" dedi.

İşten çıkarılanların bugün mesai saati başlangıcında belediyeye gittiklerinde, işten çıkarıldıklarından haberdar olduklarının hatırlatılması üzerine, "Bugün başlayan bir iş için 3-5 gün öncesinden haber verilmez ki, Bunlar işçi statüsünde. Özlük hakları ay sonu itibariyle tamamlandığı için çıkarılmalarına karar verilmiştir" dedi.

Özilhan, 15-20 arası çalışanın işine son verildiğini belirterek, 350 ya da 720 kişinin daha atılacağı yönündeki iddiaların doğru olmadığını iddia etti.

YORUMLAR 8
  • narince 9 yıl önce Şikayet Et
    remzi altunkaya. Akpartiden CHP ye geçen bir belediye için yorumunu gördük peki haberde olduğu gibi CHP nin aynı adayla yeniden kazandığı belediyelerde çıkarılan işçiler için yorumun nedir?
    Cevapla
  • efe eren 9 yıl önce Şikayet Et
    CHP varsa zulüm var!. CHP varsa zulüm var. Her belediyede aynı şeyler. Kartal'da da aynı şey yaşandı 2 gün önce.. Siyasi görüşünden dolayı bazı çalışanları işten attı. Acaba bunu AK parti yapmış olsa medyada twitterde be kıyametler kopuyordu. CHP'li belediyelerde işe gitmeden maaş alan kaç tane CHP yandaşı çalışan var. CHP varsa zulüm var!
    Cevapla
  • Abdullah tamer 9 yıl önce Şikayet Et
    Belediye seçimleri kökten kaldırılmalı. Gereksiz bir seçim bence belediyeler.Müteahhit seçiyoruz hemde baya bir heyecanla ! sonrada yaptıklarına kızıyor nefret kusuyoruz.Zaten o belde veya ilde valisi kaymakamı var.Ver onlara yetkiyi bari devlet direk muhatap olsun.Yahu muhtara varana kadar seçimmi olur?ben karşıyım..Hani çok övdüğünüz demokrasi nerde?hani çareler tükenmiyordu?yanlış giden birşey var ama ne ?
    Cevapla
  • hüseyin öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi Örgüte Çalışacak.. Çıkanların 2-3 misli Alevi hemşehrisini işe alacak. Kartal da ve benzerlerinde öyle oldu. CHP sadece Alevi ve göçmen partisi çünkü. Bunun içinde belediyecilikte tüm bütçeyi yandaşlarına peşkeş çektiği için , hizmet yapamıyor, sadece örgütü besliyor.
    Cevapla
  • ömer 9 yıl önce Şikayet Et
    30 MART GECESİ SABAHA KADAR UYUYAMADIK TAŞERON ÇALIŞANLARIN MALESEF KADERİ BU.... İstanbul ibb i Kadir başkan değilde sarıgül kazansaydı binlerce taşeron çalışan kendin kapının önünde bulacaktı yıllardır yok torba paketi gelecek yok mecliste onayladı yok başbakan urfa mitinginde taşeron çalışanlarına müşdeyi verecek ve ensonda seçiminden sonra taşeronlara müşde verilecek söylendi .belediye taşerona vereceğine neden kendisi işcisine haketdiği maişını vermiyor anlamışdeğilim.Heryaz iki ay işten çıkarılmak ve sonra işe çağrılıp çağrılmayacağını bilmemek çok ................................................
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması