Orhan Veli'ye 100. yıl armağanı

Türk şiirinin Garip Şairi Orhan Veli Kanık'ın 100'üncü doğum yıldönümü anısına şairin doğduğu Beykoz'da şairlere ilham verecek bir park yapıldı.

Orhan Veli'ye 100. yıl armağanı
Orhan Veli'ye 100. yıl armağanı
GİRİŞ 10.04.2014 09:19 GÜNCELLEME 10.04.2014 09:19

Öncülük ettiği Garip Akımı'yla Türk şiirinde çığır açan Orhan Veli Kanık'ın doğduğu Beykoz'da adını taşıyan park, şairin 100'üncü doğum yıldönümü dolayısıyla enfes bir çehreye büründü.

Beykoz Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle yürütülen çalışmayla Kavacık'taki 20 dönümlük park şaire yaraşır bir görünüme, ilçe sakinleri de büyük ve bakımlı bir alana kavuştu. Şaire vefa ve 100'üncü doğum yıldönümü armağanı olarak düzenlenen parkta, havuz ve fıskiye sistemi yenilendi, havuz etrafına kamelyalar kuruldu. Işıklandırma sistemi geceleri ilçe sakinlerine renk cümbüşü sunuyor. Çocuklar için oyun ünitelerinin yer aldığı, yeşil alan düzenlemesinin tamamlandığı parkta, basketbol sahası, spor alanları ve yürüyüş yolları yer alıyor.

Orhan Veli Kanık'ın eserleriyle Türk şiirinde unutulmaz bir yer edindiğini ifade eden Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, şöyle konuştu: "Şairin en güzel şiirlerine ilham veren ilçemize kazandırdığımız parkla 100'üncü doğum yıldönümünde kendisine vefamızı sergiledik. Kısa ömrüne büyük eserler sığdıran şairimizin adı bundan sonra bu parkta yaşamaya ve gelecek nesillere tanıtılmaya devam edecek."

Orhan Veli Kanık'ı anma etkinlikleri kapsamında ayrıca Beykoz Belediyesi tarafından şairin doğduğu evin önüne öğrencilerle çiçek bırakılacak ve Aşiyan Mezarlığı'ndaki kabri ziyaret edilecek.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kalkınma Yolu Projesi ile Türkiye-Irak ticaretinde 20 milyar dolar hedefi
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini