Kışanak: Petrolden pay istiyoruz

BDP eski Eşbaşkanı Gültan Kışanak, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra ilk demecinde, "Diyabakır'da çıkan petrolden pay istediklerini" söyledi.

Kışanak: Petrolden pay istiyoruz
Kışanak: Petrolden pay istiyoruz
GİRİŞ 12.04.2014 13:41 GÜNCELLEME 12.04.2014 13:57
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Kışanak, Al Jazeera Türk'e yaptığı açıklamada, "Kesinlikle pay istiyoruz, yereldeki tüm enerji kaynaklarından, yeraltı, yerüstü zenginliklerinden, ekonomik varlıklardan yerelin pay alması lazım" dedi.

Diyarbakır'daki petrol kuyularının sayısı, ne kadar üretim yapıldığı gibi konularda çalışmaya başladıklarını anlatan Kışanak, şöyle konuştu:

"Petrol ekonominin ana dinamosudur ama oraya enerji gidiyor, bize kirliliği kalıyor. Elektrik gidiyor borç kalıyor; petrol gidiyor, sularımız kirleniyor. Bunu ne Allah kabul eder, ne kul kabul eder, ne demokrasi kabul eder. Kaynaklarını ver, ben götüreyim, ne kadar ağır faturası varsa kalsın, bunu kimse kabul etmez."

"ENERJİYİ BURADA ÜRETİP, BATI'YI SANAYİLEŞTİRDİLER"
Kışanak, bölgedeki enerji üretimi konusunda da fizibilite çalışması yaptıklarını belirterek, "Barajlar yapıldı, sulama kısmı geri plana bırakıldı, asıl enerji üretimi için çalıştırıldı ve enerji batıya yatırım ve sanayileşme olarak gitti. Bize de icra olarak geldi. Biz elektrik ürettiğimiz için suçlu hale geldik. Bütün köyler elektrik borcunu ödeyemedi diye icralık. Biz elektriği ürettik, batıya götürüp sanayileşme ve kalkınma yaptılar, Doğu'ya ceza olarak geri döndü. Burada barajlar yapıp, elektriği batıya götürüp, buraya ceza olarak dönmesi ciddi bir sorun. Artık doğrudan belediyeyi de ilgilendiriyor çünkü köylerdeki içme suyuyla ilgili bütün yapı borçlarıyla birlikte bize devredilecek. Buna köklü bir çözüm bulunması gerekir."

"BELEDİYE MECLİSİ, KENT PARLAMENTOSU GİBİ ÇALIŞACAK"
Belediye Meclisi'ni "kent parlamentosu" gibi çalıştırmayı planladıklarını anlatan Kışanak, şöyle konuştu:
"Parlamento toplantısı ilk adımdı. Belediye Meclisi'nin bir parlamento niteliğinde çalışmalarını yürütmesi ve güçlendirilmesi konusunda herkes hemfikir. Bunun için gayret edeceğiz. O anlamda bunu ilk adım olarak kabul edebiliriz. Tabii ilerleyen günlerde bunun artık nasıl şekil alacağı, komisyonların nasıl kurulacağı, komisyonların nasıl çalışacağı şekillenmiş olacak."

YORUMLAR 13
  • Halil SİNANOĞLU 9 yıl önce Şikayet Et
    GÜLTAN ABLA,DİYARBAKIR'DAKİ KAÇAK ELEKTRİK MİKTARINI KARŞILAMAZ !. Bu hesaplara girmesen....
    Cevapla
  • nizam-ı cedit 9 yıl önce Şikayet Et
    BELEDİYE MECLİSİ, KENT PARLAMENTOSU GİBİ ÇALIŞACAK. valla billa gülüyorum sadece :) düşünün BDP'nin en tepe ismi Ankara'dan gittiği Diyarbakır'da mahalli bir ağızla belediyecilik yapmaya çalışıyor. bunu da söylerken belediyeciliğin o kendine has ezik jargonuyla çözüm üretmeye çalışıyor. yani Ankara'dan gidip yerelde küçülmek, küçük düşünceli olduğunu göstermek diye buna derim. sen devletin nasıl işlediğini bilemiyorsan çok acı verici bir tablo kendi açısından.
    Cevapla
  • nizam-ı cedit 9 yıl önce Şikayet Et
    ben şunu farkettim. bunlar gerçekten hayal aleminde yaşıyormuş yaa :)) bunları bütün mücadelesi buymuş abi baksanıza ifadelere... yaptıkları mücadele sonunda gördüler ki her şey bir hayalmiş! her şey o koltuğa oturuncaya kadarmış. sonunda uzun politik manevralardan sonra belediye başkanlığı koltuğuna oturabildiler. Ancak daha ilk sözlerinde içinde bulundukları acı tabloyu bizlere göstermiş oldular. Gülten Kışanak söylediklerini kendi duymuyor.
    Cevapla
  • sami tümer 9 yıl önce Şikayet Et
    barzaniye barzaniye. gidin barzaniden isteyin bakalım ne veriyor size, bizi bitirdiniz
    Cevapla
  • bilge HAN 9 yıl önce Şikayet Et
    OZERKLIK.... Ozerklik havasina cabuk girmis..yada soyle diyelim DERVISIN FIKRI NE ISE ZIKRIDE ODUR,,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı