CHP'li başkandan eski CHP'li başkana sitem!

İzmir'in Urla ilçesinde belediye başkanı seçilen Sibel Uyar, üç dönem görev yapan Selçuk Karaosmanoğlu'ndan devraldığı belediyede makam koltuğunun bile icralık olduğunu söyledi.

CHP'li başkandan eski CHP'li başkana sitem!
CHP'li başkandan eski CHP'li başkana sitem!
GİRİŞ 16.04.2014 12:00 GÜNCELLEME 16.04.2014 12:04
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Belediye makam aracında 14 icra olduğunu ileri süren Uyar, "Seçimden önceki iki ayda 300 kişiye nakdi yardım yapılmış. Roman vatandaşlar için alınan ancak kullanılamayan konteynerlere 462 bin lira borçlanıldı. Seçimden bir gün önce, cumartesi günü bile belediyeye personel alınmış. Doktor odasında dört kişi oturuyor. Yer yok, sedyeyi kullanıyorlar" dedi.

Eski Başkan Karaosmanoğlu, CHP'den gösterilmeyince DSP'den aday olmuş ancak seçimi, CHP'li rakibi Sibel Uyar'a kazanmıştı. Daha önce CHP'den meclis üyesi olan Uyar, mazbatasını alıp göreve başladığında icra şoku yaşadığını aktardı:

"İcralarla uğraşıyorum, çok ciddi sıkıntı var. Belediyeye iş yapan firmalar paralarını istiyor. Bugüne kadar değil borçlarını alabilmek, muhatap bulamamışlar. Belediyenin borçlarını, bağımsız bir denetim firması inceliyor. Henüz net bir tablo önümüzde değil." Başkan Uyar, belediyenin restoranına habersiz olarak gittiğini anlatarak, "Sabah URİT tesislerine gittim. Gece bekçisi vardı. Mutfağa, soğukhavaya girdim. Hiçbir şeyin elle tutulur yanı yok. Kasaya baktım, kasa açık, içinde para var. Bir gece önceki hesap alınmamış, Z raporu alınmamış. Daha sonra sorumlusu geldi, alınan balıkların faturasını istedim, 'Yok.' dediler. Kahvaltı istedim, ustası yok ki kahvaltı hazırlasın" şeklinde konuştu.

URİT'İN MÜDÜRÜNÜ İŞTEN ÇIKARDI

Belediyeye ait URİT Ltd.Şti'nin müdürünü işten çıkardığını ifade eden Başkan Sibel Uyar, "URİT Müdürü, Bostanlı'da oturuyor. Sabah belediyenin arabası gidiyor, evinden alıyor. Belediyeye girmiyor, Gülbahçe'deki spor salonuna gidiyor. Bir şoför, bir koruma eşliğinde. Öğleden sonra nasip olursa, Allah izin verirse URİT'e geliyor. Akşamüstü saat 17.00'de yine belediyeye ait arabayla evine gidiyor. Çıkışını verdim, sebepsiz yere işten çıkardığım gerekçesiyle dava açmış." dedi. Uyar, turizm ofisinde çalışan kızların İngilizce bilmediğini, halkla ilişkiler biriminde görev alanların belediye çalışmalarından haberdar olmadığını da söyleyerek, "Seçimden bir gün önce, cumartesi günü işe alım olmuş. Adama, 'Sen burada çalışmıyorsun, senin kaydın yok.' diyorum, 'Hayır, ben işe girdim.' diyor. Hâlâ insan kaynaklarından, belediyede kaç kişi çalıştığına dair net sayı alamadım. En son yoklama yapacağım. Kıyafet talimatnamesi yayınladım. Terlikle, transparanla gelen vardı. Ben kimsenin emeğinde değilim. İşten çıkarınca da 'emek düşmanı' ilan ediyorlar. Ben liyakatla işe almak istiyorum. Adama göre iş değil, işe göre adam almak istiyorum" diye konuştu.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 5
  • Yazıcı 9 yıl önce Şikayet Et
    ASLINDA TARİHE GEÇECEK BİR HABER. İnatla aynı parti, ya da aynı adayı seçme alışkanlığı var ya. İşte geldiği nokta... Bütün partiler için geçerli..
    Cevapla
  • turan şahin 9 yıl önce Şikayet Et
    şaşırmaya gerek yok.... Tüm chp li belediyelerde aynı sorunu bu. İcralık Hesapsız kitapsız kim ne yapar bilinmez. Vatandaşa hizmeti bulamassınızzzzzzzzzz.bunlar ancak kendilerine çevrelerine hizmet ederler..bunların bilinmesi gerek İski ler den beri....hep aynı kafa hep aynı zihniyet...değişmez....
    Cevapla
  • Murat Kara 9 yıl önce Şikayet Et
    Partisi Önemli Değil. Yeterki bu ülke için çalışsın.
    Cevapla
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu bayan durumu düzeltecekmi yani ?. zamanı gelince buda bıraktığında, yeni gelen aynı şeyleri söyleyecek !
    Cevapla
  • FATİH 9 yıl önce Şikayet Et
    Haklı. Sibel hn. CHP deki değerlerden biri imiş ..kendisini can-ı gönülden tebrik ediyoruz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!