İstanbul trafiğinde yeni dönem geliyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, minibüslerle ilgili farklı bir çalışma yaptıklarını belirterek, "Adeta bir VIP minibüs hizmeti veren, daha kısa mesafede yolcu taşıyan bir sistem öngörülüyor" dedi.

İstanbul trafiğinde yeni dönem geliyor
İstanbul trafiğinde yeni dönem geliyor
GİRİŞ 17.04.2014 20:08 GÜNCELLEME 17.04.2014 20:20
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Belediye Meclis Salonu'nda yaptığı sunumla, İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2013 Faaliyet Raporu'nu açıkladı.

Kadir Topbaş, İstanbul'un, küresel ölçekte sorumluluk taşıyan, dünyanın önemli bir merkezi olduğunu söyledi. Türkiye'de yerel yönetimlerin öneminin arttığını dile getiren Topbaş, İstanbul'u, dünyanın takip ettiği bir kent yapmak için çalıştıklarını kaydetti.

Nitelikli bir kent ortaya çıkarmak adına yatırım planları yaptıklarını anlatan Topbaş, "İstanbul'un gelecek 5 yılını şekillendirmek için İstanbul bize yetki verdi. Yaptığımız çalışmalarda eksiklikler olması durumunda her zaman tenkide açığız. Bize gelen her öneriyi değerlendireceğiz çünkü bu kente beraber hizmet edeceğiz" diye konuştu.

İstanbul'da ulaşımda önemli yatırımlar yaptıklarını anlatan Topbaş, şunları kaydetti:

"Bütçemizin yüzde 55'ini ulaşıma yatırıma ayırdık. 10 yılda İstanbul'da ulaşıma yapılan yatırım miktarı 32 milyar lira. Bunun 15 milyarı metroyla ilgili. Metro, maliyeti çok yüksek olan bir alan. Yap-işlet gibi bazı denemelerde bulunduysak da bunun maliyeti katladığını gördük. Bu da yeni bir borç anlamına geliyor. Kentin bir kalite ölçeği olarak ulaşım başta olmak üzere, ulaşımı nasıl rahatlatırız diye yatırımlar yaptık. Daha yapacak çok işimiz var. Haliç metro geçişini yaptık. Marmaray açıldı. Önemli bir proje. Kentin önemli bir ihtiyacını karşıladı. İnşaatı devam eden hatlar var."

Minibüslerin kent içine girmeyeceği yeni sistem

Belediyeye ait otobüslerin büyük ölçüde yenilendiğini anımsatan Topbaş, şöyle devam etti:

"Minibüslerle ilgili çok farklı bir çalışmamız var. Minibüs esnafıyla yaptığımız görüşmelerde vardığımız mutabakatlar var. Çok kolay değil. Minibüslerin devam etmesini istiyoruz ama farklı bir şekilde. Yani kent merkezlerine artık minibüsle ulaşmak yerine, bizim toplu taşıma araçlarımızın istasyonlarına gelecek kadar bir sistem geliştirelim. Adeta bir VIP minibüs hizmeti veren, daha kısa mesafede yolcu taşıyan bir sistem. Ciddi bir mutabakatımız var. Çalışmalarımız devam ediyor. Öte yandan, bunlarla ilgili eğitim çalışmalarımız var. Kent trafik yönetimi oluşturacak bir sisteme doğru gittiğimizi ifade etmek istiyorum."

Topbaş, 10 yılda 286 kavşak ve alt geçit düzenlemesi yaptıklarını belirterek, geçen yıl 7 kavşak ve 410 kilometre yeni yol yaptıklarını, deniz yolunda da önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini ve bundan sonra da yapmaya devam edeceklerini anlattı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • anton kanton 9 yıl önce Şikayet Et
    gece gözüyle. yatmaya giderken fikrim geldi. üstünde biz oturduğumuza göre zaten tarihi eski istanbulun derin dehlizleri var bence buraları ve şehrin altını şayet 100 yıl içerisinde otomobilde bir değişiklik olmayacaksa park alanları yapalım. tabi para ab fonlarından .... İstanbul halkı da alişverişlerinde ve akşamları evin önlerinde park bulma sıkıntısı çekmezler. bunların yapılması için de kentin artık kentsel dönüşüm kapsamında mı olur yoksa yeniden dizayn edilerek mi bilemem ama bildiğim tek şey varsa o da İstanbul gerçekten de yeniden dizayn edilmeli. haliç kongre merkezinin yanında duran metrük evleri halen 2010 İstanbul kültür şehri tabelaları örtüyor. İstiklal cad. sindeki kaldırım taşları .... halen yapılmayı bekliyor. bence bu bir 5 yıllık değil de 50 yıllık aksamaksızın bir fikir düşünce ve üretme dönemine işaret etmekte. İyi geceler.
    Cevapla
  • fatih derman 9 yıl önce Şikayet Et
    Minibüs...!. TaşıMa salar daha iyi olacak. Trafikte resmen ve resmen bir katil edasıyla hareket eden onlarca sarı, mavi araç... Sosyal yaşantısında halis muhlis birer kimseler olan bu şoförler, o koltuğa oturdukları an itibariyle kimlik değiştiriyorlar. Kural tanımayan, hak hukuk yanımayan birer canavar haline geliyorlar. Bu işlere herşeyden önce standart getirilmeli. Öyle her direksiyon sallayana insanların canı emanet edilmemeli. Ne kırmızı tanıyorlar, ne ters yön nede bizlerin uyuduğu onlarca kuralı... Ben trafikte kural tanımayan tüm toplu taşıma (taksi dahil) şoförlerine hakkımı helal etmiyorum. Kendilerine trafikte işledikleri kul hakkı yeterde artar sanırım...
    Cevapla
  • ŞAHİN AVCI 9 yıl önce Şikayet Et
    minibüs sorunsalı :). İstanbulda minibüs çilesini çözmek , pkk sorununu çözmekten daha zordur, çözen tarihe geçer, benden söylemesi
    Cevapla
  • mubinkoçal 9 yıl önce Şikayet Et
    trafik. rant olduğu muddetçe caddelerden ispark ı kaldırmadıktan sonra trafiğin çözülmesi çok zor caddeler oto park olmuş ,örnek ümraniye alemdağ caddesı sağ taraf caddeye dık otopark haklı olarak dolmuşlar otobusler yolcu almak için yanına durur sol şerittede vatandaş mağazaya uğramak için park yapar üç şerit akabilen cadde duşer tek şerite .ispark ı kaldıracaksın cadde kenarlarına park yapan aracı kimliğine bakılmaksızın park a çekeceksın ,çekilen aracı almak için cezası çekme ve park ucreti en az 1000 tl ödemek gerekecek ,caddeler otopark olmayacak vatandaş ta bakkaldan ekmek almaya araçla gidemeyecek ,gider trafiği engellerse ödeyeceği cezaya da katlanacak
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!