Türk'ten demokratik özerklik vurgusu

Ahmet Türk, "Yerellerin güçlendirilmesi ve demokratik özerk yapıların Türkiye'de oluşması Türkiye'nin demokratikleşmesine önemli katkılar sağlar" dedi.

Türk'ten demokratik özerklik vurgusu
Türk'ten demokratik özerklik vurgusu
GİRİŞ 18.04.2014 12:24 GÜNCELLEME 18.04.2014 12:24
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Mardin Bağımsız Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, "Yerellerin güçlendirilmesi ve demokratik özerk yapıların Türkiye'de oluşması Türkiye'nin demokratikleşmesine önemli katkılar sağlar" dedi.

Türk, makamında düzenlenen basın toplantısında, belediyenin yeniden yapılandırıldığını, eski dönemden 500 trilyon lira borç kaldığını söyledi.

Önemli ölçüde kaynağa ihtiyaç duyduklarını, borç yüküne rağmen projeleri gerçekleştireceklerini kaydeden Türk, şöyle konuştu:

"Biz bir siyasi partiyiz. Partimizin görüşlerini gerçekleştirmek için buradayız. Demokratik özerklik Kürt halkının talebidir. Partimizin programındadır. Bunun inşası altyapısını oluşturma konusunda ortak çalışmalar yapacağız. Bu sadece Mardin'in meselesi değil, Kürdistan'ın Kürt halkının yerinde yönetim ilkesini esas alan yaklaşımıdır. Özellikle büyükşehirlerimizle bir araya geleceğiz, bunun altyapısının inşa konusunda çalışmalar yapacağız."

Yerellerin güçlü olduğu bir Türkiye'ye ihtiyaç olduğunu anlatan Türk, ancak böyle bir Türkiye oluşursa, halkların özgür şekilde birlikte yaşayabileceğini savundu.

Halkların inisiyatifinin olmadığı, farklı kültürlerin, kimliklerin yok sayıldığı bir Türkiye'nin kendini kolay kolay toparlayamayacağını dile getiren Türk, projelerinin sadece Kürtler için değil, Türkiye için geçerli olduğunu savunarak, şunları söyledi:

"Yerellerin güçlendirilmesi ve demokratik özerk yapıların Türkiye'de oluşması Türkiye'nin demokratikleşmesine önemli katkılar sağlar. Bugün eğer Türkiye'de yerel iktidarlar oluşursa ve güçlü bir halk katılımıyla iktidarlar olursa artık Ergenekonların hiçbir önemi olmaz. Bu nedenle bizim projemiz sadece Kürtler için değil Türkiye'nin demokratikleşmesine tüm halkların özgürleşmesi ve demokrasiye kavuşması açısından çok ciddi proje olarak değerlendirmek lazım."

Milletvekilliği döneminde kendisi hakkında açılan dosyanın TBMM tarafından Başbakanlığa ve daha sonra Adalet Bakanlığına iletilmesi konusuna da değinen Türk, şöyle dedi:

"Bekleyen dosyalar olduğunu biliyorduk. Sonuçta siyasetçiyiz. Siyasi düşüncelerimizi her zeminde dile getirdik, ondan dolayı davalar açıldı. Milletvekilliğimizin bitimiyle bu davaların gündeme geleceğini biliyorduk. Sonuçta dün ne dediysek bugün de aynı şeyi söyleyeceğiz. Davaların açılmış olması önemli değil. Bizler için önemli olan demokrasiyi savunmaktır. Savunacağız."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • erdal oz 10 yıl önce Şikayet Et
    Ne Zaman????????????. Ne zaman anlayacaklar acaba bu bdp liler. Türkiye cumhuriyetinde özerk diye bir şey olmayacağını. Ne zamanki Ağrı Dağı Edirneye Taşınırsa o zaman belki. Madem özerk bir yönetim istiyorsunuz gidin Irak' a Burası Türkiye Burda olmaz Yedirmezler Okey!!!!!!! Gidin Söyleyin O kafesteki Kuşa onun ömrüde orda bitecek ondan ne medet umuyorsunuzki siz. Çıkacak diye bekliyorsanız kusura bakmayın yer yerinden oynasa çıkamayacak çıktığı gün öldüğü gündür Ahmet Türk efendi buraya kadar anlaşılmayan bir şey varmı????????????
    Cevapla
  • fatih 10 yıl önce Şikayet Et
    kürtlerin %80'i bdp'ye destek vermiyor diyen arkadaş hangi gezegende yaşıyor. Doğu ve Güney Doğu'dan oyların %50'si BDP değil mi? Buradaki Arap ve Türk nüfus'u çıkarınca geriye ne kalıyor. %80 destekçisi deseydin daha makuldu.
    Cevapla
  • mehmet akif 10 yıl önce Şikayet Et
    Özerklik ......DEMOKRATİKLEŞMEYE DEĞİL PARÇALANMAYA KATKI SAĞLAYACAKTIR..... bu yutturmacayı PARÇALANMAYA KARŞI ÇIKAN KÜRT KARDEŞLERİM bildikleri için şu an KÜRT lerin yüzde 80 i ayrılıkçı BDP ye destek vermiyorlar... O ACI SİZE YETER...
    Cevapla
  • Abdullah Akgün 10 yıl önce Şikayet Et
    Merak etme başbakan bu uğurda var gücüyle çalışıyor. Nasıl olsa MHP'yi de 2015 seçimlerde eritecek meydan size kalacak
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var