Yalova için karar Salı günü çıkacak

AK Parti Yalova Belediye Başkan Adayı Yakup Koçal, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) seçim sonuçlarına yaptıkları itirazla ilgili kararını en geç Salı akşamına kadar ilan edeceğini söyledi.

Yalova için karar Salı günü çıkacak
Yalova için karar Salı günü çıkacak
GİRİŞ 20.04.2014 14:52 GÜNCELLEME 20.04.2014 14:54

Koçal, beraberinde AK Parti Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan, Merkez İlçe Başkanı Umut Güçlü, İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Demirel ile birlikte Primo Kafe'da basın toplantısı düzenledi. YSK'ya yapılan zihinsel engellilerin oy kullandığına yönelik itiraz hakkında bilgi veren Koçal şöyle konuştu:

"UYAP'tan aldığımız seçmen listesine bağlı olan, bunlardan 11 tanesinin oy kullanıldığını, Yüksek Seçim Kurulu Yalova İlçe Seçim Kurulu'na 'bunların oy kullanıp kullanmadığını soruşturun' yazısını yazdıktan sonra, Yalova İlçe Seçim Kurulu da bu 11 tane kişinin oy kullandığını tespit etti. Bu kullanılan 11 tane oyun 9 tanesinin vasi mahkeme kararlarının belgesini de ekleyerek belgelerini Ankara'ya yolladık. Sadece 2 tanesini her ne kadar UYAP'ta varsa da Yalova İlçe Seçim Kurulu buradaki hukuk mahkemelerinden kararını bulamadı, mahkeme kararının aslını. Sonra onlara aslı da ilave edildi. 11 tane oy kullanmış zihinsel engelli vasi kararı olan belgesi şu an YSK'da ve YSK bu 11 tane karara göre seçimin ertelenip ertelenmeyeceğine karar vermesini bekliyoruz. YSK bu kararları, yorumları en geç Salı akşamına kadar ilan edeceğini söyledi."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan talimatı verdi! TCG Anadolu'dan daha büyüğü tasarlanıyor
Türkiye müjdeleri peş peşe açıklarken skandal petrol bildirisi! Rahatsız oldular