Van'da yeni seçilen tüm muhtarlar buluştu

Erciş ilçesinde eski ve yeni muhtarlar, Erciş Kaymakamlığı himayesinde Tüm Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Genel Başkanlığı tarafından verilen yemekte bir araya geldi.

Van'da yeni seçilen tüm muhtarlar buluştu
Van'da yeni seçilen tüm muhtarlar buluştu
GİRİŞ 01.05.2014 22:22 GÜNCELLEME 01.05.2014 22:22

Erciş ilçe merkezi ile bağlı köylerin eski e yeni seçilen muhtarları, Kışla Mahallesi'ndeki öğretmenevinin çok amaçlı salonunda, Tüm Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Genel Başkanlığı tarafından verilen yemekte buluşarak birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Yemekte konuşmasına davetlilerin Regaip Kandili'ni kutlayarak başlayan Erciş Kaymakamı Barbaros Baran, üç ayların başlangıcı olan kandilin birlik, beraberlik, kardeşlik getirmesi, ülkenin huzuru ve barışına katkı sağlamasını diledi.

30 Mart yerel seçimleri hatırlatan Baran, ilçedeki bir kaç köy hariç, huzurlu ve asayiş yönünden sıkıntı yaşanmayan bir seçimi geride bıraktıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Yeni uygulanan bir süreç olduğu için belediyelerimiz şu an altyapılarını oluşturmak için çalışmalar yapıyor. İnşallah kısa zaman içerisinde düzenlerini kurarak, ilimiz, ilçemiz ve mahallerimize sağlıklı hizmetler sunacaklar. Bizim temennimiz, kardeşlik, birlik ve beraberlik içerisinde vazifemiz olan insanlara hizmet yarışını güzel bir şekilde yürütebilmek. Bizlere bakan yönüyle emniyet, asayiş, sağlık, tarım gibi konularla sizlerle birlikte olacağız. Her türlü konuda burada muhtarlarımız kurum amirlerimize gelebilir" dedi.

- "Barış süreciyle beraber insanların yüzü gülüyor"

Tüm Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Genel Başkanı ve TÜDKİYEB Genel Başkan Yardımcısı Nihat Çelik ise, yaptığı konuşmada, çözüm süreci ve gelinen noktanın önemine değindi.

Bölgenin tarım ve hayvancılık coğrafyası olmasına karşın, yıllarca bazı yaylaların güvenlik nedeniyle kapalı olduğunu hatırlatan Çelik, "Biz de yaylalarımıza çıkamıyor, topraklarımızı ekip biçemiyorduk. O topraklar barut kokuyordu. Ama Allah'a şükürler olsun bugün o toprakların yüzü gülüyor. Barış süreciyle beraber insanların yüzü gülüyor. Bu barış sürecine özellikle halkın temsilcisi olarak siz muhtarların sahip çıkmasını istiyorum. Barış sürecinin kalıcı olması acısından hepimize, bütün kesimlere ciddi görevler düşmektedir. Bugüne kadar hepinizin bildiği gibi Sayın Başbakanımızın yapmış olduğu hiçbir proje yarım ve eksik kalmamıştır. İnşallah bu projeyi de başarıyla, hayırla sonuçlandıracağına inanıyoruz. Askerlerimiz ile vatandaşlarımızın birlikte, kardeşlik duyguları içerisinde yaşadığını hepimiz görüyoruz. Bu sonucun daha da büyümesi daha da gelişmesi, hayırla sonuçlanması noktasında vicdan ehli olan, vicdan sahibi olan her insanımıza da ciddi manada görevler düşmektedir" diye konuştu.

Çözüm sürecinden önce bölgedeki küçükbaş hayvancılık üretiminin yok denilecek kadar azaldığını, ancak hükümetin süreci başlatması ve küçükbaş hayvancılığa sağladığı desteklerle yeniden ciddi canlanma yaşandığını belirten Çelik, özellikle deprem döneminde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Van ve Erciş'teki üreticilere verdiği desteklerin önemli katkı sunduğunu ifade etti.

Program, yeni mazbatalarını alan muhtarlara rozetlerinin takılması ve ikram edilen yemekle son buldu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar
Murat Kurum: "Ölçümlerimize göre 1.7 puan farkla kazanacağız"