Öcalan'nın gözü bu ilde!

Ahmet Türk, Ağrı'ya yenilecek yerel seçimlerin Öcalan için de önemli olduğunu söyledi.

Öcalan'nın gözü bu ilde!
Öcalan'nın gözü bu ilde!
GİRİŞ 23.05.2014 17:06 GÜNCELLEME 23.05.2014 17:06
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Ağrı'da 1 Haziran'da yenilenece belediye başkanlığı seçimlerinde BDP adayı Sırrı Sakık'a destek vermek için kente gelen Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, ''Bugün dünyanın gözü Ağrı'da. Sayın Öcalan'ın gözü Ağrı'da. Biz Ağrı'da Kürt halk önderini mahcup etmeyeceğiz. Buna söz veriyoruz'' dedi.

Dün saat 17.30'da uçakla Ağrı'ya HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, HDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, Bağımsız Van Milletvekili Aysel Tuğluk ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk geldi. Hani Baba Caddesi Dörtyol kavşağında bulunan BDP seçim bürosu önünde toplanan yaklaşık 3 bin kişiye seslenen ve Ahmet Türk, ülkede barış ve demokrasinin kalıcı olması için büyük çaba gösterdiklerini belirtti. Her zaman barış, eşitlik Kürt halkının özgürlüğünü savunduklarını ileri süren Ahmet Türk, demokratik anlayışlarını her yerde egemen kılmaya çalıştıklarını kaydederek sunları söyledi:

"Asla ve asla devletin zulmüne ve baskısına müsaade etmeyeceğiz. Bizim mücadelemiz bir belediye başkanlığı kazanma ya da kaybetme değildir. Bizim mücadelemiz dört parça Kürdistan'da halkımızın özgürlük mücadelesidir. Dört parçada halkımızın geleceğini inşa edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bu nedenle biz diyoruz ki artık yepyeni bir dönemdir. Kürtleri, haklarını, hukuklarını tanıyacaksınız. Eğer tanımazsanız özgürlük ve demokrasiyi de getiremezsiniz. Birlikte ortak bir gelecek için birlikte yaşamayı esas aldık. Bugün dünyanın gözü Ağrı'da. Sayın Öcalan'ın gözü Ağrı'da. Biz Ağrı'da Kürt halk önderini mahcup etmeyeceğiz. Buna söz veriyoruz. Ağrı'yı halkımıza, mücadelemize hediye edeceğiz."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 4
  • Uğur YAZICI 9 yıl önce Şikayet Et
    Ağrı dikkat etmeli. pkk ile işbirliğine giden her şehir zulmün eşiğindedir
    Cevapla
  • dudu durdu 9 yıl önce Şikayet Et
    tehditle nereye kadar. o halk size bir he der iki he der 3. de ummadığınız bir tepki alabilirsiniz. Maalesef türkmen oyları da mhp ve ak parti arasında bölünüyor. bu bölünmeden bunlar yararlanıyor maalesef. doğudakiler bunun farkına varıp oylarını bazı illerde ak partide bazılarında mhpde birleştirmeli.
    Cevapla
  • fenerli fırat 9 yıl önce Şikayet Et
    HALKA HİZMET EDELİM DERTLERİ YOK. Halka hizmet edim,hizmet sunlaım,projeler yapalım diye bir dertleri yok daha çok nasıl sömürürüz dertleri var,işleri güçleri PKK TERÖRİSTLERİNE daha nasıl faydalı oluruz dertleri var.ahmet türkün söylemide bunun kanıtıdır
    Cevapla
  • fenerli fırat 9 yıl önce Şikayet Et
    AĞRIYI PKK KAMPINA ÇEVİRMEYE NİYETLİLER . Zamanında burdaki bir habere yazmıştım,bu haber vesilesiyle ahmet türk sözümü doğrulamış oldu,ağrı PKK için çok önemli,sınırda olan bir ilimiz PKK TERÖRİSTlerini barındırmak için ağrı onlar için çok önemli,ALLAH muhafaza bdp kazanırsa özellikle esnaf çok zarar görer,onları hem haraca bağlayacaklar,hemde gösteri olaylarında kepenkleri kapatmalarını isteyecekler,Bir ağrılı seçmen olarak tövbe size oy verirsem,hep destek tam destek oyum AKP ye
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı