Engellileri golf aracı taşıyor

Giresun Belediyesi tarafından "sosyal belediyecilik" projeleri kapsamında uygulamaya konulan golf araçları, Atatürk Meydanı ile Gazi Caddesi arasında yokuşta yürümekte zorlanan yaşlılar ve engellilere hizmet veriyor.

Engellileri golf aracı taşıyor
Engellileri golf aracı taşıyor
GİRİŞ 26.05.2014 11:32 GÜNCELLEME 26.05.2014 11:32

Biri 8, diğeri 4 kişilik araçlarla yaşlılar ve engelliler, Meydan mevkisi ile Gazi Caddesi'nde istedikleri noktaya ulaşım imkanına kavuştu. Yaşlılar ve engelliler golf aracıyla ulaşımdan oldukça memnun.

Giresun Belediye Başkan Yardımcısı Murat Ersoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir süre önce Atatürk Meydanı ve Gazi Caddesi'ndeki düzenleme çalışmaları sonrası bu alanların yayalaştırıldığını söyledi.

Ersoy, yayalaştırma çalışmalarıyla Giresun halkının rahat bir nefes aldığını ifade ederek, "Meydan ve Gazi Caddesi, Giresun'un en işlek olduğu bölgeler. İnsanımız buralarda araçlar nedeniyle rahat gezemiyor, engellilerimiz ve yaşlılarımız ise buralardan hiç istifade edemiyordu. Geçen yıl tamamladığımız çalışmalarımızla meydan ile caddeye yeni bir hüviyet kazandırdık. Buraları insanımızın daha fazla kullanımına açtık" dedi.

Engelli ve yaşlıların da meydan ile caddeyi rahatlıkla kullandıklarını aktaran Ersoy, şöyle konuştu:

"Belediye olarak engelli ve yaşlılarımızın cadde ile meydandan daha fazla yararlanmalarını sağlama adına biri 8, diğeri 4 kişilik iki aracı hizmete sunduk. Bu araçlarımız meydan ile dik bir yokuşu bulunan Gazi Caddesi arasında engelli ve yaşlılarımıza hizmet ediyor. Onlar bu bölgelerde istedikleri yerlere rahat bir şekilde ulaşabiliyor."

 HALK MEMNUN

Ersoy, engelli ve yaşlılardan uygulamayla ilgili olumlu tepkiler aldıklarına işaret ederek, "Yaklaşık 4 aydır bu araçlarla yaşlı, hasta ve engellilere hizmet veriyoruz. Aldığımız tepkiler çok olumlu. Yaşlılarımız ve engellilerimiz bizlere gelerek teşekkür ediyor. Bu uygulama sayesinde artık meydan ve caddeden daha fazla istifade edebildiklerini söylüyorlar" ifadelerini kullandı.

Engelli Leyla Özdemir ise engelli ve yaşlı aracının kendileri için büyük bir hizmet olduğunu söyledi.

Daha önce meydan ve caddeye ulaşımda zorluk yaşadıklarını kaydeden Özdemir, "Bu araçla çok rahat ettik. Şimdi istediğimiz şekilde meydan ve caddeye ulaşımımız mümkün" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
5 ayda yüzde 200 zamlandı: İstanbul 'kanatsız' kaldı!
Kamuda tasarrufun ilk adımı! Törene otobüsle gittiler