Sırrı Sakık oy kullandı

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Ağrı Belediye Başkan Adayı Sırrı Sakık oyunu kullandı.

Sırrı Sakık oy kullandı
Sırrı Sakık oy kullandı
GİRİŞ 01.06.2014 14:03 GÜNCELLEME 01.06.2014 14:03

Ağrı’da sabahın erken saatlerinde başlayan oy kullanma işlemleri devam ederken, öğle saatlerinde BDP Ağrı Belediye Başkan Adayı Sırrı Sakık, oyunu Şeref Saraçoğlu İlkokulu’nda bulunan 1133 nolu sandıkta kullandı. Oy verme işlemini tamamladıktan sonra basın mensuplarına açıklamalar yapan Sakık, “İyi ki 1 Haziran’da hep birlikte Ağrı’da buluştuk. Birçoğunuz eminim ki Ağrı’yı görmemiştiniz. İşte Türkiye’nin en yoksul ilindeyiz. Burada demokrasinin adresinin sandık olacağı bir seçimi birlikte yaşıyoruz. Ama ne yazık ki bu kent gerildi, bu kent kuşatıldı. Buralara özellikle epeyce bir sevkiyat yapıldı. Diliyorum, umuyorum bu seçim kazasız ve belasız olur. Biz geldiğimiz günden bugüne kadar kentin kanamaması için, bu kentin huzurun kenti olması için çok çaba sarf ettik. Bundan sonra da çaba sarf edeceğiz. Tek taraflı bir çaba ile olmuyor. Güçlü, devasa bir rakibimiz var. Devlet var, iktidar var, bütün her şey var, iş çevreleri var. Ama ben bir şeye inanıyorum. Halkın gücüne inanıyorum. Halkın gücü ile bugün burada hükümete de iktidara da kuşatılmış kente gelenlere, kente tepeden bakanlara da bizler halkımızla birlikte mesaj vereceğiz ve önemsediğimiz çözüm sürecini bugün burada sandıklarda büyüyerek çıkacak. Ağrı kentinde barış ve huzur için eminim bugün sandık başına gidecek ve burada biz bu belediye başkanlığı seçimlerini sadece bir belediye başkanlığı seçimleri olarak da görmüyoruz” dedi.

“YSK’YA İTİRAZIMIZI YAPTIK”

Oy verme işlemleriyle ilgili bazı yerlerde problemlerin olduğu ve yüksek seçim kuruluna itiraz dilekçesi yazdıklarını ifade eden Sakık, “Birkaç aydır Ağrı’yı herkes konuşuyor. Halkın gücünün ne kadar güçlü olduğunu; buraya bakanlar sefer yapıyor, Başbakan sefer yapıyor, bürokratlar, devlet ve herkes burada ama halkta burada. İnşallah akşamleyin kazasız belasız bir seçimi hep birlikte sonuçlandırırız. Ama duyumlarımız var, belli bölgelerde gerginlikler tetikleniyor, ama biz buna müdahale ediyoruz. İl Seçim Kurulu’nun bir kararı var, güvenlik birimlerinin hayatın her anlamına müdahale şeklinde. Bunun adı demokrasi değil, bunun adı seçim değil. Biz de hukukçu arkadaşlarımızla Yüksek Seçim Kurulu’na itirazda bulunduk. Diliyorum, umuyorum YSK bu konuda derhal kararlarını gözden geçiririz. Yani buradaki bu devlet terörünü bir an önce geri çekilmesi konusunda, AKP bütün kadrolarıyla burada, bizde halkımızla buradayız” şeklinde konuştu.

Yaptıkları itirazlarla ilgili de açıklamalarda bulunan Sakık, “Hatta ben dolaştığım birçok sandıkta, sandık başkanı da polislerle duruyor. Hatta biraz önce birçok polis böyle ukala bir tavır içerisinde böyle düşmana bakar gibi. Böyle bir seçim olmaz. Burada gerçekten bu kente geldiğimde de ben bu ülkede sorunların çözüm adresinin sandık olması gerektiğini söyledim” dedi.

“A PROJESİ BARIŞ PROJESİDİR”

B ve C projelerini önemsemediklerini ifade eden BDP Belediye Başkan Adayı Sakık, “Baştan da belirttiğim gibi bu kenti barışın ve huzurun kenti yapmaya geldik. Ben demokratik siyasetin buralarda hayat bulması için geldim. Ben 2013 Nevruzunda Sayın Öcalan’ın seslendirdiği ‘silahlar miadını doldurdu demokratik siyaset esas alınmalıdır’ şiarından sonra buraya geldim. Bir daha bu topraklarda silah adres olmasın, kan akmasın biz kafamızda bir tek projemiz vardı. Barış projesiydi, A projesiydi. Ama ne yazık ki Sayın Başbakanın son günlerdeki açıklamalarını görünce ürküyorum ve korkuyorum. B ve C projelerinden bahsediyor. Barış projelerini sürdüren aktörler, kafalarında sadece tek bir proje olur, barışla ilgili olur. O da A projesi. Ben de A projesine inandığım için, barış projesine inandığım için uzun yıllardır demokratik siyasette siyaset yapan bir şahsiyetim ve ben A projesine inandığım için bu A projesi bu ülkede hayat bulsun diye geldim ve halkımıza teşekkür ediyorum. Ağrı halkı 7’den yetmişe A projesine destek verdi. 30 Mart’ta bu sonuçları hep birlikte aldık. Eminim ki şimdi 1 Haziran’da bir daha ders verilecek. Bu bir vicdan seçimidir. Halkın vicdanını bu konuda bizden yana olacağını umut ediyorum” şeklinde konuştu.

Gazetecilerin sorduğu “Birçok BDP’li vekil HDP’ye geçti. Siz kendinizi tek başınıza burada yalnız hissediyor musunuz? HDP’yi de arkanızda hissediyor musunuz ?” şeklindeki sorusuna cevap veren Sakık, “Bir devrimci dayanışma var. Bize HDP’li arkadaşlarımızın da katkıları oldu burada. Biz devasa bir güçle yarıştık. Önemli olan onu başarmaktı. Biz buralarda yüzde 27’deydik. AK Parti yüzde 60’ın üzerinde, yüzde 65 civarındaydı. Halkımız onlara sandıkta ‘hayır, biz sizi istemiyoruz tek başımıza da olsa Barış ve Demokrasi Partisi’ne yöneliyoruz’ dediler. Halkımıza teşekkür ediyorum. Ama birlik içerisinde, dayanışma içerisinde bu işleri götürüyoruz” dedi.

“TEHDİTLE OY VERENLER NAMERTTİR”

Kimseden tehditle oy istemediklerini ve kendilerine de tehditle oy verenlerin namert olduğunu belirten Sakık, “Dediler burada tehditle oy alıyorlar. Ben de çıktım hemen Sayın Başbakan’dan sonra kim ki bana tehditle oy veriyorsa namerttir. Kim ki tehdit ediyorsa o da namerttir. Geçen günkü mitingimizde tehditle bir kimse bize oy veriyorsa namerttir diyordum, bugünde aynı şeyi söylüyorum. 30 yıllık mücadelemizle biz halkımızın yüreğine taht kuramamışsak, bu bizim ayıbımızdır. Burada halkımız bizi bağrına basıyorsa, bizim ödediğimiz bedelin yansımasıdır” şeklinde konuştu.

Sakık, basın mensuplarına verdiği açıklamalardan sonra kent merkezinde oy kullanılan sandıkları gezmeye başladı.

Öte yandan, oy verme işlemleri tamamlandıktan sonra oyların 15 Nisan Kapalı Spor Salonu’nda sayılacağı bildirildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...