Çorum Ortaköy'de seçim sonucu

Çorum'un Ortaköy ilçesine bağlı Aştavul beldesinde yeni belediye başkanı belli oldu.

Çorum Ortaköy'de seçim sonucu
Çorum Ortaköy'de seçim sonucu
GİRİŞ 01.06.2014 19:32 GÜNCELLEME 01.06.2014 19:32

CHP Çorum İl Başkanı Cengiz Atlas, Ortaköy ilçesine bağlı Aştavul beldesinde belediye başkanlığını, resmi olmayan sonuçlara göre adayları Dursun Uzunca'nın kazandığını bildirdi

Atlas, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oy sayımı sonucunda CHP'nin adayı Dursun Uzunca'nın 792 oy aldığını söyledi.

Kesin olmayan sonuçlara göre AK Parti'nin adayı Mehmet Çelik'in 786, MHP'nin adayı Yüksel Koç'un 10, Saadet Partisi'nin adayı Fatih Çeten'in 8 oy aldığı yenileme seçimi sonucuna göre Uzunca, Aştavul Belediye Başkanı seçildi.

Dursun Uzunca'nın öz geçmişi

Dursun Uzunca, 1972 yılında Aştavul'da doğdu. Ortaokuldan mezun olduktan sonra iş hayatına atılan Uzunca, Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesindeki firmalarda işçi olarak çalıştı.

Uzunca, evli ve 4 çocuk babası.

- Beldede 30 Mart'taki seçim neden iptal edilmişti

Beldede 30 Mart'ta gerçekleştirilen ve resmi olmayan sonuçlara göre CHP Belediye Başkan adayı Dursun Uzunca'nın 1 oy farkla seçimi kazanmasının ardından AK Parti İl Başkanlığı'nın sonuca itirazı üzerine, belediye başkanlığı için kullanılan oylar yeniden sayılmıştı.

Yapılan inceleme sonucunda, belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği için hazırlanan oy pusulalarının bulunduğu zarflardan birinin içerisinden, bir mahallenin muhtar adayının oy pusulasının çıktığı ve sandık kurulunun da söz konusu durum hakkında tutanak tanzim ettiği belirlenmişti.

Belediye başkanlığı seçiminde, CHP adayı Dursun Uzunca'nın 596, AK Parti adayı Mehmet Çelik'in ise 595 oy aldığını göz önünde bulunduran seçim kurulu, geçersiz sayılması gereken oyun, hangi partiden düşüleceğinin tespit edilememesi üzerine, İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Fatih Karaca başkanlığındaki toplantının ardından belediye başkanlığı seçimlerinin iptal edilmesine karar vermişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
EURO 2024'te görev yapacak hakemler belli oldu! Türkiye'den tek hakem...
İstanbul Valisi Davut Gül açıkladı: Taksim Meydanı 1 Mayıs kutlamalarına kapalı olacak