CHP'den Sırrı Sakık'a Karabekir tepkisi

CHP'li Ayman Güler, Sırrı Sakık'ın 'sokak ve caddelerdeki Kazım Karabekir ismini değiştireceği' yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi.

CHP'den Sırrı Sakık'a Karabekir tepkisi
CHP'den Sırrı Sakık'a Karabekir tepkisi
GİRİŞ 03.06.2014 23:22 GÜNCELLEME 03.06.2014 23:22
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Güler, Ağrı Belediye Başkanı Sakık'ın 'sokak ve caddelerdeki Kazım Karabekir ismini değiştireceği' yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi. Sakık'ın haddini aştığını dile getiren Güler, "Sözleri son derece üzücüdür. Kazım Karabekir bizim için İsmet İnönü ne değere sahipse o değere sahiptir. İsmet İnönü batı cephesinde emperyalizme karşı savaşırken, Kazım Karabekir doğu cephesinde ülkemizin kurtuluşunu gerçekleştiren kahramanlarımızdandır. Kazım Karabekir isminin Ağrı cadde ve sokaklarından silinmeye çalışılması bile kabul edemeyeceğimiz bir durumdur. Sırrı Sakık'ın pozisyonunun farkına varmasını diliyorum. Hele şehit abidelerini utanç abidesi ilan etmek, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir belediye başkanı haddi değildir. Sakık'ı, bir Türk vatandaşı olarak sorumlulukların ve yetkilerini hatırlamaya davet ediyorum" dedi.

Terör örgütü tarafından kaçırılan çocuklarla ilgili de konuşan Güler, "PKK gerçek yüzünü gözler önüne serdi. Aileler 'bıçak kemine dayandı' diyor. Güneydoğu'nun karanlık gerçeğini gözler önüne seriyorlar. Ne yazık ki, PKK çocuklarımızın geleceğini çalmıştır. Başbakan'ın bir an önce harekete geçemeyişi, aczin ilanıdır. Bir an önce terör örgütünün canlara kıymasına ve çocukların geleceğine son vermesi gerekir. Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakan'ı görevlerini hatırlamak zorunda. Anne ve babaların çığlığını duymak zorunda. Herkes üzerine düşeni yapmak zorunda. Türkiye artık bu terörden ve kabul edilemez kabadayılıktan kurtulmak zorunda. Kalbimiz ailelerle beraber. Kalbimiz dağa kaldırılan çocuklarla beraber. Onların serbest bırakılması için biz elimizden gelene yapmaya hazırız" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 4
  • S. Güven 9 yıl önce Şikayet Et
    Bir zamanlar CHP nin hakim olduğu topraklarda BDP nin borusu ötüyor!. Bu ayıp ve bu yenilgi size yeter. Biraz olsun gururunuz varsa partiyi kapatır, gidersiniz. Ne işe yarıyor CHP? Hanımefendi "Onların serbest bırakılması için biz elimizden geleni yapmaya hazırız" demiş. Buyur yap ne yapacaksan. Seni kim tutuyor? ama yapamazsın, o topraklarda sizin esameniz okunmuyor, hala utanmadan konuşuyorsunuz.
    Cevapla
  • m.ömeroğlu 9 yıl önce Şikayet Et
    KAZIM KARABEKİRDEN KİM RAHATSIZ OLUR???. a-) RUSLAR b-) ERMENİLER c-) EMPERYALİST GÜÇLER d-) HEPSİ Bu hanımefendiye de teşekkürler...
    Cevapla
  • SONYOLCU 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu kendinibilmezleri. Hiç biryere davet etmeyin hadlerini bildirin bari bu konularda birlik olun bunlar da kendilerine gelsin Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşadıklarının farkına varsın yoksa bu kendinibilmezlerin önünü alamayız
    Cevapla
  • her zaman 9 yıl önce Şikayet Et
    bu hanımefendi. bu hanımefedi olaganüstü ,alnından öpmek isterdım kendisini ! ! saygılar birgül hanım vede teşekkürler herkesin hislerine tercüman oldugunuz için ! !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar