Kuşu'da okul müdürü muhtar vekili olarak atandı

Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Kuşu beldesi, Yerel Yönetimler Kanunu kapsamında nüfusu 2 binin altına düştüğü için köye dönüşmüştü.

Kuşu'da okul müdürü muhtar vekili olarak atandı
Kuşu'da okul müdürü muhtar vekili olarak atandı
GİRİŞ 10.06.2014 14:10 GÜNCELLEME 10.06.2014 14:10

Kuşulu seçmenler, bunu kabul etmediklerinden dolayı 30 Mart'ta ve ardından 1 Haziran'da tekrarlanan seçimlerde sandık başına gitmemişti. Simav Kaymakamı İbrahim Süha Karaboran da Kuşu Köyü Ortaokulu Müdürü Feridun Aktay'ı, ikinci defa süresiz olarak muhtar vekili olarak atadı.

Konu hakkında bir açıklama yapan Muhtar Vekili Aktay, "Kaymakamlık tarafından 3 Nisan itibariyle muhtar vekili olarak şahsıma görev tebliğ edilmişti. 1 Haziran'da halkımız sandık başına tekrar gitmeme kararında bulundu. Bunun üzerine Simav Kaymakamımız, 4 Haziran itibariyle yine görevin devamı noktasında bizi görevlendirdi. Hem okul müdürü olarak hem köy muhtar vekili olarak görevimizi sürdürüyoruz." dedi. Vatandaşların muhtarlıkla ilgili bir işi olduğu zaman okula da gelebildiğini söyleyen Aktay, "Burada da onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Okulumuzda işlerimiz bittikten sonra muhtarlık büromuzda vatandaşların işleriyle ilgileniyoruz. Mahkeme süreci bir an önce sonuçlanırsa belirsizlikten de bir an önce kurtuluruz. Biz hizmetlerin zor gelmesi yönünde değil ama bu belirsizlik, vatandaşımızın içinde bulunduğu bu durum hepimizi rahatsız ediyor. Temennimiz, bu sürecin en kısa zamanda kasabamızın lehine sonuçlanmasıdır." şeklinde konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak