'Asker ve MİT Mardin Kalesi'ni boşaltsın'

Ahmet Türk, Mardin Kalesi'nden asker ve MİT'in çıkmasını istedi. Türk, kaleyi turizme açacağını belirtti.

'Asker ve MİT Mardin Kalesi'ni boşaltsın'
'Asker ve MİT Mardin Kalesi'ni boşaltsın'
GİRİŞ 23.06.2014 15:30 GÜNCELLEME 23.06.2014 15:31
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Mardin Kalesi'nde bulunan ve 1950'li yılların teknolojisi olan Radar Üssü'nün taşınmasını, asker ve Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) kaleyi boşaltmasını istedi. Mardin'in turizm kenti olduğunu söyleyen Türk, "Biz artık hiç bir işlevi olmayan ve asker ile MİT tarafından işgal edilen kaleyi turizme açmak istiyoruz" dedi.



Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği'nden bir heyeti kabul eden bağımsız Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, belediyeyi büyük bir borç yükü ile devraldıklarını ve oturacak bir binalarının dahi bulunmadığını söyledi. Mardin'in bir turizm kenti olduğunu ve kültürüne uygun projelerle kenti daha ön plana çıkarmak istediğini ifade eden Türk, sözü 1950'li yıllardan beri NATO tarafından Radar Üssü olarak kullanılan Mardin Kalesi'ne getirdi.

Türk, Mardin Kalesi'nin 50-60 yıldan beri askeri bir NATO Üssü olarak kullanıldığını, ama 50 yıllık teknoloji ile Ortadoğu ve Suriye'nin gözetlenemeyeceğini, daha önce orayı boşaltma kararı almalarına rağmen halen kalenin boşaltılmadığını söyledi. Türk, "Mardin Kalesi'nde halen asker ve MİT kalıyor ve orayı kullanıyorlar. Bu çağda artık 50 yıl önceki teknoloji ile izleme ve gözetleme yapılamaz. Bunu kendileri de iyi biliyor. Turizm kenti olan Mardin'de bu görüntü yakışmıyor. Mardin Kalesi'nin boşaltılması ile orayı turizme açıp parklar yapmak istiyoruz"dedi.

Türk, 'Kürdistan' diye adlandırdığı coğrafyanın sadece Kürtlerin değil, 5 bin yıldır Süryanilerin, Ermenilerin, Kürtlerin birlikte yaşadığı bir coğrafya olduğunu belirterek, "Mardin merkezinde ve kimi ilçelerinde Arap halkı da yaşıyor. Bu halkların hakkını ve hukukunu inkar etmeden bir yönetim anlayışını gerçekleştirmek istiyoruz. Türkiye, Mardin gibi olsaydı, buradaki halklar gibi yaşasalardı şu anda Türkiye’de herhangi bir sorun kalmazdı" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 6
  • hamit g.....? 9 yıl önce Şikayet Et
    adam hakli. adam hakli kandilden bir sürü turist geliyor kalacak yer sorunu var hakim tepede konaklasinlar
    Cevapla
  • yakup şimşek 9 yıl önce Şikayet Et
    Ahmet Türk çok haklı!. Kimi arkadaşlarda Kürtlerin her isteğine karşı çıkmak gibi bir hastalık var. Bir turizm şehrinin en tepe noktasını kimsenin işgal etmeye hakkı yok! Ha, kimi yorumcular için belki önemlidir, ben Türk'üm, hem de yörük cinsinden.
    Cevapla
  • Osman Bilgiç 9 yıl önce Şikayet Et
    TURİZM BAHANE BAŞKAN. Dediğim gibi turizm bahane tarihi yağmalanmadık Mardin kalesi kaldı niyet başka bu işler hep böyle olur zaten park yapacağız restore edeceğiz diyerek tarihi söğüşlemek amaç.Biz bunu K.Maraştada yaşadık baya bir yerleri restore ettiler.Restorasyon karlı bir iş hemen başlayın.
    Cevapla
  • sabrettin çitir 9 yıl önce Şikayet Et
    HACI AMCA AKILLI OL.. Hacı Amca dedik yaşına başına hürmeten, al tesbihini eline, ser seccadeni, kıl namazını, Yalvar , dua et , tevbe et, belki hidayete erersin de , affolunursun. Ne işin var askerle filan , mazallah şeytan doldurur. dikkat etmek lazım değil mi hacı Dayıııı.
    Cevapla
  • volkan ayhan 9 yıl önce Şikayet Et
    bence mantıklı. arkadaslar bence mantıklı bu kadarda kotumser olmayın. kürtlerinde ferahını arttırmak gerek bolgeyı dunya turizmıne acarsak avrupa pkk ustunden oyunlarını kesmek zorunda kalacaktır. bu calısmaları mit'in gözetimi altında yaptıgı surece sakıncası yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor