Bayrampaşa'da Srebrenitsa anısına anıt

Bayrampaşa Belediyesi, Srebrenitsa katliamında şehit olan binlerce kişinin anısına Bayrampaşa Şehir Parkı’nda ‘Şehitlik Anıtı’nı açtı.

Bayrampaşa'da Srebrenitsa anısına anıt
Bayrampaşa'da Srebrenitsa anısına anıt
GİRİŞ 12.07.2014 00:17 GÜNCELLEME 12.07.2014 00:17

Srebrenitsa katliamının 19. yıl dönümü dolayısıyla yaptırılan ‘Şehitlik Anıtı’ düzenlenen törenle açıldı. İftar programı ile birlikte yapılan törene AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan, Bosna Hersek İstanbul Başkonsolusu Hrvoje Kanta, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, ünlü makyöz-sanatçı Suzan Kardeş ile davetliler katıldı.

Bosna Hersek ve Türkiye milli marşının okunmasının ardından Bosna Hersek İstanbul Başkonsolusu Hrvoje Kanta, bir açılış konuşması yaparak dikilen şehit anıtı için teşekkür etti. İftar saatinin gelmesiyle birlikte tüm protokol ve açılışa katılan vatandaşlar hep birlikte oruçlarını açtı.

İftarın ardından Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, açılışta yer alan tüm protokol ile birlikte anıtın açılışını gerçekleştirdi. ‘Şehit Anıtı’ açılışında, Bayrampaşa’da yaşayan Hakkari Dağ Komando Tugayı Çabanpınar Karakolu’nda vatani görevini yaparken çıkan çatışmada terhisine 19 gün kala şehit olan er Engin Mayın da unutulmadı. Şehidin adının yazılı olduğu küçük plaka babası tarafından anıta çakıldı.

‘Şehitlik Anıtı’nın açılışında konuşan Başkan Aydıner, “Biz Bayrampaşa Belediyesi olarak, özellikle Bosna Hersek ve Srebrenitsa katliamının yapıldığı bölgedeki vatandaşlarımızın akrabaları var. Onlarla ilgili olarak dedik ki bir anıt yapalım her yıl bunu analım. Ona göre Srebrenitsa’da katledilen Arnavut ve Boşnak kardeşlerimizi anmak üzere bu anıtı yaptırdık” dedi.
Anıtta Türkiye’yi temsilen ay-yıldız, Arnavutluk’u temsilen çift başlı kartal ve Bosna Hersek’i temsilen zambak figürü bulunuyor.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor