Ergene Havzası'nı kurtaracak karara onay

Ergene Havzası'nı kurtarmayı amaçlayan biyolojik arıtma, toplama hattı ve deşarj sistemine ilişkin protokol, İBB Meclisinde onaylandı.

Ergene Havzası'nı kurtaracak karara onay
Ergene Havzası'nı kurtaracak karara onay
GİRİŞ 17.07.2014 19:33 GÜNCELLEME 18.07.2014 06:03

Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ illerini kapsayan Ergene Havzası'nı kurtarmayı amaçlayan biyolojik arıtma, toplama hattı ve deşarj sistemine ilişkin protokol, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde onaylandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Saraçhane yerleşkesinde gerçekleştirilen Temmuz ayı toplantılarının bugünkü birleşiminde, İSKİ Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı yapıldı.

Toplantıda Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli illerini kapsayan Ergene Havzası'nı kurtaracak biyolojik arıtma ve deşarj sistemine ilişkin protokol, oy birliğiyle onaylandı.

Protokol kapsamında, kuzeyden güneye Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ illerinden geçen 283 kilometre uzunluğundaki Ergene Nehri ile nehir havzasında, son yıllarda yaşanan çevre probleminin sona erdirilmesi amaçlanıyor.

Ergene Havzası'nda bulunan organize sanayi bölgelerindeki biyolojik arıtma tesislerinde arıtılan atıksular, yapılacak toplama hattı ve derin deniz deşarj sistemiyle Marmara Denizi'nin dip akıntısına verilecek.

Protokole göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSKİ Genel Müdürlüğü ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Genel Müdürlüğü, DSİ, Tekirdağ Ergene Derin Deniz Deşarj AŞ ile Ergene, Çerkezköy, Çorlu, Velimeşe, Yalıboyu, Veliköy, Karaağaç ve Türkgücü organize sanayi bölgeleri, proje ortağı olarak çalışacak. Proje kapsamında yapılacak inşaatların denetimini, İSKİ Genel Müdürlüğü üstlenecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şampiyon hoca Arda Güler'e talip oldu! Real Madrid de sıcak bakıyor
Dubai'deki havalimanı sele teslim oldu! Uçakların zor anları kamerada