CHP'li belediye başkanı partisinden istifa etti

Bartın'ın Amasra Belediye Başkanı Emin Timur, CHP'den istifa ettiğini açıkladı.

CHP'li belediye başkanı partisinden istifa etti
CHP'li belediye başkanı partisinden istifa etti
GİRİŞ 18.07.2014 18:11 GÜNCELLEME 18.07.2014 18:11

Timur, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2009 yerel seçimlerinde yüzde 55 oy oranı ile CHP'den belediye başkanı seçildiğini ve ilçenin ilk defa il genel meclisine de 1 üye gönderdiğini söyledi.

İlçenin uzun yıllar biriken sorunlarına çözüm üretmek için yoğun çalışma ortamına girdiğini, 5 yılda yaptıklarının bunun kanıtı olduğunu ifade eden Timur, şöyle konuştu:

"Seçimlerden sonra partimin muhalefetiyle mücadele eder duruma geldim. Belediye başkanlığımın ikinci yılından sonra, parti içindeki bazı kişiler CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya'nın desteğiyle parti yönetimini ele geçirmişler ve aleyhimde çalışmalara başlamışlardır. İktidar partisinin Amasra Belediyesi ve benim üzerimde kurduğu siyasi baskı ve uyguladığı politika aşamasında ilçe yönetimi yanımda yer almadığı gibi, adeta kendi partimin muhalefetiyle mücadele eder duruma geldim. İlçe Başkanı Bora Işıkal ve çevresindekiler, belediyenin yaptığı hiçbir icraatta yanında olmamış, hatta açılışlarda bulunmamışlardır. Son yerel seçimlerde sayın milletvekili ve ilçe teşkilatı, aday olmamam için yoğun uğraş verdi. Parti içi demokrasisi hikayeleriyle önce iki aday, son günlerde de üçüncü aday çıkardılar.

Bunlar yetmedi, şahsımı karalayıcı çirkin hakaret derecesinde iftira kampanyaları başlattılar. Adaylığımdan sonra da seçim süresince sergiledikleri davranış ve tavırlarla 'seçimi nasıl kaybettiririz' uğraşı içine girdiler. Seçimi kazandığımızda rahatsız olup üzüldüler."

- "Bağımsız devam edeceğim"

Timur, sorun çözme ve nedenlerini araştırmak için CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve Erzincan Milletvekili Muharrem Işık'ın ilçeye gelerek hem kendisini hem de ilçe örgütünü dinlediklerini anlattı.

"Zamanlarının çok kısa olduğunu ileri sürerek sorunların derinine inmemişlerdir" diyen Timur, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sanki sorun çözmeye değil, Amasra'ya tatile gelmişlerdir. Bu duygu ve düşünceler içinde artık atadan ve babadan CHP kültürüyle yetişmiş olan ben, bu olumsuzluklarla ve iftiralarla daha fazla mücadele edemeyeceğim. Bunun için de bana güvenip büyük çoğunlukla oy veren Amasra halkından özür diliyorum. Bağımsız devam etmeye karar verdiğimden partimden istifa ediyorum. Amasra halkının beni anlayışla karşılayacağını umut ediyor, yine aynı şevk ve heyecanla çalışmalarıma devam edeceğim."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi