İsrail markalı ürünlere boykot büyüyor

Kağıthane, Sancaktepe, Sungurlu belediyeleri, İsrail'in Gazze saldırılarından dolayı tesislerinde bu ülkenin ürünlerini satmama kararı aldı.

İsrail markalı ürünlere boykot büyüyor
İsrail markalı ürünlere boykot büyüyor
GİRİŞ 21.07.2014 22:15 GÜNCELLEME 21.07.2014 22:15
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Konuya ilişkin yazılı açıklamaya göre, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Gazze halkını günlerdir bombalayan, başta çocuklar ve kadınlar olmak üzere sivil halkı katleden İsrail ve arkasındaki işbirlikçi sermayeyi boykot etme kararı aldıklarını belirtti.

İsrail ve destekçilerini kınadıklarını ifade eden Kılıç, herkesi bu eyleme katılmaya davet etti.

Kılıç, "Bu zulme sessiz kalmamak ve bu vahşete tepkimizi göstermek için İsrail ürünlerini kullanmamaya karar verdik. Bundan böyle belediyemizin Nurtepe, Hamidiye, Mehmet Akif Ersoy, Beyaz Kafe, Kırkahvesi ve büfelerde Coca-Cola ve İsrail menşeli ürünleri satmayacağız" dedi.

Bu meselenin bir insanlık meselesi olduğunu hatırlatan Başkan Kılıç, "Suçsuz günahsız insanların ve çocukların yok edildiği bir zamanda zulmün yanında duramayız. Komşularımızı da bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

- "İnsanlık trajedisi var"

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem de yazılı açıklamasında, İsrail ve arkasındaki küresel sermayeyi boykot etme kararı aldıklarını belirtti.

Gazze'ye ölüm yağdıran İsrail zulmüne sessiz kalınamayacağını kaydeden Erdem, bazı İsrail vatandaşlarının film izler gibi Gazze'nin bombalanmasını izlemesini de kınadı.

Erdem, "Bu vahşete tepkimizi koymalıyız diye düşündük. Bu doğrultuda Sancaktepe Belediyesi'nin sosyal tesislerinde İsrail ürünlerinin satışı kesinlikle yasaktır" ifadesini kullandı.

Resmi olarak uygulamaya geçtiklerini ve İsrail ürünlerini boykotu kararlılıkla sürdüreceklerini belirten Erdem, duyarlı herkesi bu karara destek vermeye çağırdı.

- "Sungurlu Belediyesi'nden de boykot"

Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, masumları hedef alan İsrail'in insanlık suçu işlediğini ve buna dur deme zamanının geldiğini söyledi.

İsrail'in saldırıları karşısında somut adım atabilmek amacıyla bu ülkeye ait ürünleri boykot etme kararı aldıklarını kaydeden Şahiner, "İsrail'e yapılan her yardım, masum insanların üzerine bomba ve mermi olarak yağıyor. Ülkemizde satılan İsrail mallarını her alışımızda bizler de İsrail'in şarjörüne birer mermi koymuş oluyoruz" diye konuştu.

Sungurlu Belediyesi tarafından kurulan iftar çadırlarında da İsrail ürünleri satılmayacağını söyleyen Şahiner, boykot kampanyasının daha da yaygınlaşması gerektiğini vurguladı.

Şahiner, "Türk milleti olarak boykot halkasını ne kadar genişletebilirsek İsrail canilerinin silahlarına sürülen kurşunları da o kadar azaltmış oluruz" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • millet 9 yıl önce Şikayet Et
    Murtaza Pekuz. Dünyaca ünlü yazılım firması Oracle’ın sahibi Larry Ellison Rus kökenli Amerka yahudisidir. 2009 yılında dünyanın en zengin 4. kişisiydi. Oracle şu anda Database (veri depolama) alanında en çok tercih edilen yazılıma sahip ama bir diğer özelliği ise neredeyse son 20 yıldır Adobe Flash ile birlikte en çok kullanınan web yazılımı olan Java‘yı bir başka yahudi kuruluşu firma olan SUN‘u satın alarak eline almıştır. Ayrıca popüler olan ücretsiz ofis yazılımı olan OpenOffice de kensine geçmiştir.
    Cevapla
  • millet 9 yıl önce Şikayet Et
    Murtaza Pekuz sen müslümansan aynı taraftayız benim müslüman kardeşimsin.. Oracle’ın bir diğer önemli yanı ise Google’ın kurulmasın da en büyük rolü oynamasıdır. Google kurucuları gene Rus yahudisi olan Sergey ve Lawrance kuruluşta ihtiyaçları olan 100bin dolar değerindeki parayı hibe olarak Oracle’dan almışlardır. Bilindiği üzere bir yahudi bir başka yahudiye iş için karşılıksız para verme zorunluluğu var.
    Cevapla
  • millet 9 yıl önce Şikayet Et
    Birde Mustafa YILMAZ sende müslümansan aynı saftayız kardeşim. mustafa yılmaz ben müslümanım ve şu anda dünyanın gözleri önünde müslüman katlediliyor bütün dünya film izler gibi bunu canlı yayında izliyor bunları izleyip tepkisiz kalmak normal değil bu insanların öldürülmesini izleyip sessiz kalmak normal değil şu anda bakmayın teknoloji çağındayız demokrasi söylemleri havada uçuşuyor bunlar sadece palavra şu anda ilkel çağdaki insanlar nasıl birbirlerini öldürüyorsa yapılan aynen o ve bu kadar cesurca müslümanları öldürebiliyorsa yahudiler ya çok cahiller yarını hesaplamıyorlar yada onları destekleyen çok büyük güçler var sadece abd var demiyorum bu yahudiler herkesin açığını bilip ses çıkarma ihtimali olan insanları ya susturuyorlar ya da bu yahudilere bütün dünya açık açık destek veriyorlar yoksa bu kadar pervasız olamazlar başka ihtimal yok böyle spontane gelişen bir durum değil ve çok kurnazca davranıyorlar Ama Allah büyüktür.
    Cevapla
  • Mustafa YILMAZ 9 yıl önce Şikayet Et
    millet rumuzlu... epey filim seyretmişsin anlaşılan..ve de çok etkisinde kalmışsın.. Yahudileri bu kadar gözünde büyütme.. lanetlenmiş pis bir millet.. Hitler dünya insanı bana bunların soyunu bitiremediğim için elbet birgün kızacaklar demişti...Osmanlının en büyük yalnışı onları ülkemize getirmek oldu...öyle zannediyorum ki Yahudiler filistine saldırıda çok kayıp verecekler..çünkü durumlar eskisi gibi değil,filistinlilerde artık bu işi öğrendi..flistinlileree tavsiyem bu savaşı ABDye yaymak,avrupadaki tüm Müslümanları örgütlemek,savaşı buralara taşımak!
    Cevapla
  • murtaza pekuz 9 yıl önce Şikayet Et
    millet rumuzlu kişi. sallamış durmuşsun aklına hangi yabancı marka gelse hepsini israil malı yapmışsın. saydığın bilgisayarla ilgili şirketlerin hiçbirisi yahudilerle ilgili değil. hele openoffice görünce cehaletinize hayran kaldım. açık kaynak kodlu bir ürün eğer programlama bilginiz ve kabiliyetiniz varsa içeriğini görebilir değiştirebilirsiniz. bunlarla israil arasında bağ kurduğunuzu görse muhtemelen yahudiler cehaletinize epey güler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı
IMF'den Türkiye açıklaması