Bir günlük başkan ortalığı karıştırdı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde belediye başkanlığına bir günlüğüne vekalet eden meclis üyesi ortalığı karıştırdı.

Bir günlük başkan ortalığı karıştırdı
Bir günlük başkan ortalığı karıştırdı
GİRİŞ 20.08.2014 22:09 GÜNCELLEME 20.08.2014 22:09

Belediye başkanvekilinin bir belediye başkan yardımcısını görevden aldığını açıklamasının ardından halk belediye binası önünde toplanırken, polis yoğun güvenlik önlemi aldı. 

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Uysal bazı projeleri takip etmek için Ankara’ya giderken yerine Belediye Meclis Üyesi Fevzi Ekşi’yi vekaleten bıraktı. Sabah saatlerinde gazetecileri aramaya başlayan Fevzi Ekşi, başkanlık yetkilerini kullanarak daha önceden sorun yaşadığı Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Cöbek’i görevden alıp, hal müdürlüğüne atadığını, belediye başkan yardımcılığına da hal eski hal müdürünün getirildiğini açıkladı.

Haberin internet haber sitelerinde yayınlanmasının ardından çok sayıda vatandaş belediye önünde toplanıp duruma tepki gösterirken, belediye meclis üyeleri de belediyeye gelerek başkanlığa vekalet eden Fevzi Ekşi ile görüştü. Gazeteciler belediye binasına alınmazken olay çıkması ihtimaline karşılık çok sayıda resmi ve sivil polis ekibi belediye binası çevresinde konuşlandırıldı.

Haberin duyulması üzerine Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Uysal saat 17.00 sıralarında ilçeye geri döndü. Yoğun alkışlarla başkanlık makamına geçen Uysal, vekaleten verdiği görevi yeniden devraldı. Uysal’ın makamına geçmesinin ardından belediyenin kapısı zabıta ekipleri tarafından giriş ve çıkışa kapatılırken, içeri girmek isteyen bir vatandaş ile güvenlik görevlileri arasında kısa süreli bir arbede yaşandı. Yaşanan arbedenin ardından bir süre sonra gazeteciler içeri alınırken, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal açıklama yaptı.

Uysal, bazı projeleri takip etmek için Ankara’ya gittiğini, yerine de belediye meclis üyelerinden Fevzi Ekşi’yi bıraktığını belirterek, yaptığı hareketin akıl ve ahlakla hiçbir şekilde izah edilemeyeceğini söyledi. Ereğli Belediyesi’ni 40 yıllık CHP iktidarından sonra ilk kez AK Parti’ye kazandırdıklarını belirten Uysal, yapılan hareketin AK Partililere, kendisine ve Ereğli halkına ihanet olduğunu söyledi.

Ereğli’ye hizmet etmek için koşarken kendilerine çelme takılmak istendiğini ifade eden Uysal, bu işin arkasında olan ve planlayandan hesap sorulacağını dile getirdi. İbrahim Cöbek’in Belediye Başkan Yardımcısı olarak görevine devam edeceğini, görevden alınması ile ilgili talimatın yazı işleri müdürlüğü tarafından hazırlanmayarak resmiyet kazanmadığını anlatan Uysal, Fevzi Ekşi’nin disipline sevk edileceğini açıkladı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas ateşkes anlaşması için "Türkiye ve Rusya'nın garantörlüğünü istiyor" iddiası
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...