İzmir'deki yolsuzluk davasında beraat yok

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yolsuzluk iddialarına ilişkin tamamı tutuksuz 129 sanığın yargılandığı davaya devam edildi.

İzmir'deki yolsuzluk davasında beraat yok
İzmir'deki yolsuzluk davasında beraat yok
GİRİŞ 02.09.2014 13:36 GÜNCELLEME 02.09.2014 13:36

7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve bazı sanıklar ile avukatları katıldı.

GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA

Cumhuriyet Savcısı Berkant Karakaya, mütalaasında, "ihaleye fesat karıştırmak"tan çok "görevi kötüye kullanma"nın söz konusu olduğunu belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun avukatlığını yapan İzmir Baro Başkanı Ercan Demir ise soruşturma aşamasında elde edilen bilgi ve tutanakların hukuka aykırı olduğunu ileri sürerek tüm delillerin dosyadan çıkartılmasını talep etti.

Demir, dosyaya ve suçlamaya konu tüm eylemlerle ilgili yeniden bilirkişi raporu alınmasını istediklerini kaydetti.

Mahkeme Başkanı Menderes Yılmaz da sanık avukatlarının "mevcut tapelerin yok edilmesi" ve "görevsizlik" konularındaki talebini reddederek duruşmayı erteledi.

SAVUNMALAR YİNELENECEK

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, duruşma sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, ara karar verildiğini ve duruşmanın ertelendiğini, savcının mütalaası çerçevesinde savunmalarını yineleyeceklerini belirtti.

Mahkemenin, savcının düşüncesine karşı bir şey söyleyemeyeceklerini ifade eden Kocaoğlu, "İhaleye fesat karıştırmak olmadığı da görevi kötüye kullanmak olmadığı da bizim açımızdan realite. Biz başından beri suçumuz olmadığını ve bütün arkadaşlarımızın beraat etmesi gerektiğine inanıyoruz" dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...
BM, 'insan yapımı bir felaket' diye duyurdu: Şimdiye kadar dünyadaki en yüksek sayı