İBB kütüphanesi 7/24 hizmet verecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Atatürk Kitaplığı, kütüphane çalışma saatlerini yeniden düzenledi.

İBB kütüphanesi 7/24 hizmet verecek
İBB kütüphanesi 7/24 hizmet verecek
GİRİŞ 15.09.2014 11:13 GÜNCELLEME 16.09.2014 06:22

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Atatürk Kitaplığı, kütüphane kullanıcılarının ve araştırmacılarının daha rahat ve sıcak bir ortamda çalışabilmeleri amacıyla yapılan düzenlemeyle "7 gün, 24 saat" hizmet verecek.

7 GÜN 24 SAAT HİZMET VERECEK

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, modern çağın gerekliliklerine uygun ve dünyayla rekabet edebilir bir eğitim, öğretim ve araştırma altyapısı için çalışmalarını sürdüren, geliştirdiği projelerle bilgiye 7 gün, 24 saat sınırsız erişim hizmeti sunan Atatürk kitaplığı, 15 Eylül'den itibaren 7 gün, 24 saat açık olacak.

Okuyucuların talebini dikkate alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kütüphane ve Müzeler Müdürlüğü, böylece araştırmacılara ve okuyuculara kesintisiz hizmet vermeyi hedefliyor.

GÖRÜNTÜLER VE VERİLER İNTERNET SİTESİNDE YAYINLANIYOR

Atatürk Kitaplığı, 2012'de İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından "İBB Kütüphane ve Müzeler Müdürlüğü'nde Bulunan Osmanlı Dönemi Nadir Eserlerin Kataloglanması, Dijital Ortama Aktarılması ve Elektronik Ortamda Kullanıma Sunulması" adlı proje için desteğe hak kazandı.

Proje sonunda, İBB Atatürk Kitaplığı'nda bulunan kültür mirasımızın basılı ve yazılı bilgi kaynaklarına zaman ve mekana bağlı kalmadan erişilmesi sağlandı. Görüntü ve veriler "www.ibb.gov.tr" internet adresinden ve "http://ataturkkitapligi.ibb.gov.tr/" linki üzerinden internet ortamında hizmete sunuldu.

Proje kapsamında oluşturulan sayısal arşivde 4,5 milyon görüntü bulunuyor. Proje hizmete sunulduğu ilk altı aylık dönemde 2 bin 150 üye, 51 bin 140 toplam kullanıcı ve 103 bin 200 yayın indirme sayısına ulaştı.

Sayısallaştırma çalışmaları çerçevesinde ise Atatürk Kitaplığı koleksiyonunda bulunan basılı ve yazılı kültürel miras eserlerini web üzerinden hizmete sunuyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!
Uzman isimden dikkat çeken faiz yorumu: ‘Merkez’ sürpriz yapabilir