Şanlıurfa'da 5 ayda büyük başarı

Büyükşehir yasasının çıkmasıyla farklı bir hüviyete bürünen Şanlıurfa'da Celalettin Güvenç çalışmaya devam ediyor...

Şanlıurfa'da 5 ayda büyük başarı
Şanlıurfa'da 5 ayda büyük başarı
GİRİŞ 19.09.2014 14:03 GÜNCELLEME 19.09.2014 14:03
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, seçimlerin ardından Başkan olarak görev yaptığı 5 aylık sürede kent genelinde; 108 kilometre soğuk asfalt ve 228 bin metrekare sıcak asfalt yol yapımını, 54 km beton yol yapımını, 954 kilometre stabilize yol yapımını ve 66 bin metrekare parke taşı döşenmesini sağladı. 

Nüfusunun yüzde 45’i kırsal kesimde yaşayan köy ve mezralarıyla 3 bine yakın yerleşim birimi bulunan Şanlıurfa’da yeni adıyla mahalle olan köy, ilçe ve il merkezindeki yolların yapım, bakım ve onarım çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. 

Yeni Büyükşehir Yasası ile 15 metrenin üstündeki yollar ile köylere ulaşımı sağlayan yolların sorumluluğunu üstlenen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki yol yapım ve onarım çalışmaları kapsamında 5 ayda; 108 kilometre soğuk asfalt ve 228 bin metrekare asfaltlama, 54 km beton yol yapımını 954 kilometre stabilize yol yapımını ve 66 bin metrekare parke taşı döşeyerek, büyük başarıya imza attı.

Yol ağı itibariyle Türkiye’nin ilk 10 ili arasında bulunan Şanlıurfa’nın daha rahat ve daha modern bir Şanlıurfa için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediye Ekipleri son olarak Karaköprü İlçesine Bağlı Esemkulu ve İsaören Köylerinin yolları ve ayrıca okullarının yolları asfaltlandı. Ekiplerce; bozuk yollarda da yamalama çalışmalarını gerçekleştirdi. 
Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı’nın planlı bir şekilde yürüttüğü çalışmalar kapsamında, Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getiren yöre halkı, “Allah sizden razı olsun. Biz sizden ve yaptığınız işten çok razıyız. Şimdiye kadar kimse böyle bir çalışma yapmamıştı. Köyün etrafı, köy meydanı, cami ve okul yollarını yaptınız. Allah AK Parti’nin eksiğini vermesin. Bizim canımız onlara fedadır” dedi.

Yol çalışmalarının yanında farklı noktalarda da hizmet veren Fen İşleri Daire Başkanlığı,  Şanlıurfa merkezde bulunan İl Emniyet Müdürlüğü’nün ek hizmet binası Bahçesi’nin 4 bin metrekarelik alanına da parke taşı döşeyerek, ŞUTİM civarında da çalışmalara başladı.

YORUMLAR 1
  • osman cevik 9 yıl önce Şikayet Et
    yalanın daniskası. bir tek çivi bile çakılmamıştır. kimi kandırıyorsunuz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!