CHP'li Belediyeden şehitliğe davullu zurnalı davet

Edirne Asker Hastanesi Şehitliği'nin 24 Eylül'deki temel atma törenine esnaf ve vatandaşlar, davul zurna eşliğinde davet edildi.

CHP'li Belediyeden şehitliğe davullu zurnalı davet
CHP'li Belediyeden şehitliğe davullu zurnalı davet
GİRİŞ 22.09.2014 13:19 GÜNCELLEME 22.09.2014 13:19

Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri ile davul zurna ekibi, davetiye dağıtımı öncesinde Edirne Belediyesi önünde toplandı.

DAVUL ZURNAYLA DAVET

Belediye Başkanı Recep Gürkan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 24 Eylül Çarşamba günü Türkiye'de, Çanakkale'den sonra ikinci büyük şehitliğin temelini atacaklarını söyledi. Dernek yöneticilerinin halkı temel atma törenine davul zurnayla davet edeceğini belirten Gürkan, şöyle konuştu:

NEDEN Mİ DAVUL ZURNA KULLANDIK?

"Hem şehitlik hem davul zurna ilk bakışta ters gibi geliyor. Geçtiğimiz hafta Gaziler Günü'nde Genelkurmay'da bir tören yapıldı. Orada bir binbaşıydı yanlış hatırlamıyorsam gazimiz kürsüye çıktı, çok önemli bir şey söyledi. O gazimiz dedi ki, 'Allah bize şehit olmayı nasip etmedi'. Yani şehit olamadığı için üzüldüğünü söyledi. Bizde şehitlik bir taraftan bir kayıp ama diğer taraftan onurların, gururların en büyüğüdür. Böyle bir anlayışı var Türk insanının, Türk milletinin. Türk milleti, şehitliği ulaşılabilecek en yüksek mertebe olarak görüyor. Niye şehitlik temel atma töreninde davul zurna, işte biraz da bundan." dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!