Medeniyetlerin merkezine geldi

Almanya'ın Hassloch'tan Kardeş Şehri Komite Başkanı Eliasbeth Metzner, bir dizi ziyaretlerde bulunmak için Silifke'ye geldi

Medeniyetlerin merkezine geldi
Medeniyetlerin merkezine geldi
GİRİŞ 22.09.2014 17:28 GÜNCELLEME 22.09.2014 17:28

Mehmet Miras'ın haberi

Ziyaretlerinin ilk etabını Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut’u makamında ziyaret eden Komite Başkanı Eliasbeth, yeni göreve Yeni gelen  Belediye Başkanı Turgut'u  tebrik etti. Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, nezaket ziyaretinde bulunarak, Almanya’dan gelen Kardeş Şehir Komite Başkanı Eliasbeth Metzner’a teşekkür etti.

SİLİFKE TARİHE  IŞIK TUTACAK

Hassloch ve Silifke kardeş şehir ilişkilerinin iki ülke insanları arasında sıcak dostlukların Metzner, Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa gelişmesine önemli katkıları olacağını vurgulayan Başkan Turgut, ‘İki şehir arasında ki kardeşlik anlaşmamız dün olduğu gibi bugünde devam edecektir. Sosyal, kültürel ve eğitim alanlarında ki çalışmalarımıza ve işbirliğimize daha fazla önem vereceğiz. Medeniyetlerin beşiği Silifke ilçesini  gerek yurt içi gerekse yurt dışında var gücümüzle tanıtmaya devam edeceğiz. Heyetler karşılıklı gerçekleştirmiş oldukları ziyaretlerde iki ülke insanının hem birbirlerini, hem de kültürlerini yakından tanıma imkânı bulacaklardır. Silifke Belediyesi olarak bu hususta üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yerine getireceğiz’ dedi.

SİLİFKE’YE GELMEKTEN ÇOK MUTLU OLDUM’

"Silifke'ye daha önce birkaç kez geldiğini ve bazı ziyaretler ile çalışmalar yaptıklarını kaydeden Hassloch Kardeş Şehir Komite Başkanı Eliasbeth Metzner ise, "Silifke çok değişmiş, gelişmiş ve güzelleşmiş. Ben Silifke'yi ve Silifke insanını çok sevdim. Bu kardeşliğin bir ömür boyu sürmesi için elimizden gelen çabaları göstereceğim. Sadece şehir olarak değil, her konuda kardeş olmak istiyoruz" diye konuştu.

Yapılan ziyaret konuşmalarının ardından Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, Eliasbeth Metzner’a çiçek ve plaket takdim ederek, Eliasbeth Metzner’da, Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut’a çeşitli hediyeler takdim etti.Ziyaret sonrasında Şehir Komite Başkanı Eliasbeth Metzner, Silifke ilçesinin tarihi mekanlarını gezdi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!