Ahilik Mersin'de yeniden ayağa kalkacak

Ahilik Haftası kutlama Mersin'de de başladı.

Ahilik Mersin'de yeniden ayağa kalkacak
Ahilik Mersin'de yeniden ayağa kalkacak
GİRİŞ 24.09.2014 12:26 GÜNCELLEME 24.09.2014 12:26

Mehmet Miras'ın haberi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz," Mersin’i Ahilik geleneğinin yeniden ayağa kaldırıldığı bir şehir haline getirmeliyiz. Biz, Büyükşehir Belediyesi olarak, bu hususta üzerimize düşen her şeyi bir görev addederek yapmaya hazırız."

Ahilik Haftası Kutlama Programına Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin Milletvekilleri, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, ESOB Mersin Şube Başkanı Talat Dinçer ile kalabalık bir davetli topluluğunun katılımı ile Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Açılış konuşmasını ESOB Mersin Şube Başkanı Talat Dinçer’in yaptığı törende bir konuşma yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Ahilik geleneğinin, bu toprakların en iftihar edilecek, en gurur duyulacak özelliklerinden birisi olduğunu belirterek, “Ahilik geleneğinden kopan esnaf, işveren, zanaatkar kendi geleceğini tehlikeye atmış demektir. Ahiliğin edebini, ahlakını, kanaatkarlığını, tevazusunu kaybeden her esnaf, her işveren, dalından kopup rüzgar önünde savrulan bir yaprak gibi istikametini yitirmiş demektir. Küresel sistemdeki sıkıntılara, sorunlara, açmazlara baktığımızda, hepsinin de dermanının, şifasının, çözümünün Ahilikte bulunduğunu görüyoruz.” dedi.

     Ahilik geleneğinin kurumsallaşmasının, Anadolu’nun en sıkıntılı, en buhranlı dönemlerinin birinde gerçekleştirildiğini kaydeden Başkan Kocamaz, “Türkiye, bugün de benzer şekilde sıkıntılı bir geçiş döneminin içinde. Bu dönemden güçlenerek çıkmak için Yunus’un arı diline, Mevlana’nın coşkun gönlüne, Hacı Bayram’ın derin irfanına, Hacı Bektaş’ın örnek ahlakına ihtiyacımız var. Türkiye’nin bütünlüğünün ve bağımsızlığının, milletimizin birliğinin ve dirliğinin bekası için Ahiliğin manevi iklimini ülkemizde hakim kılmalıyız.” dedi.

     Türkiye’nin en önemli sanayi, ticaret, tarım ve turizm merkezlerinden biri olan Mersin’in, bu konuda da öncü olmasını, önder olmasını arzu etiklerini sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “Mersin halkının özünde, mayasında zaten varolan bu değerleri, Ahilik geleneğinin disiplini ile birleştirdiğinde, tüm Türkiye’ye örnek olacak bir duruş ortaya koyacağına inanıyorum. Bu konuda, Valilikten Büyükşehir ve İlçe Belediyelerine ve meslek kuruluşlarına kadar hepimize sorumluluk düşüyor. Hep birlikte, el ele vererek, Mersin’i Ahilik geleneğinin yeniden ayağa kaldırıldığı bir şehir haline getirmeliyiz. Biz, Büyükşehir Belediyesi olarak, bu hususta üzerimize düşen her şeyi bir görev addederek yapmaya hazırız. Bu düşüncelerle Ahilik Haftası’nı kutluyor, esnafımıza kazançlarının bereketli, ömürlerinin hayırlı ve uzun olması dileklerimi belirtiyor, hepinizi bir kez daha sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.” dedi.

     Konuşmaların ardından program, Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisi ve Şet Kuşatma Töreni ile son buldu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı