Güllüce: Ballı börek bir hayat sürmedik

Aynı zamanda Eski belediye başkanı olan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce belediyelere destek sözü...

Güllüce: Ballı börek bir hayat sürmedik
Güllüce: Ballı börek bir hayat sürmedik
GİRİŞ 02.10.2014 14:29 GÜNCELLEME 02.10.2014 14:30

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Şu anda biz 1,5 milyon misafire bakan, Afrika'daki yoksul ülkelere 2,3 milyar dolar endirekt kaynak aktaran bir ülke olduk. Dolayısıyla hangi partiden olursak olalım, bu toprakların çocuğuyuz, ülkenin bu hale gelmesi hepimizin göğsünü kabartmalı" dedi.

Güllüce, Gölbaşı Çevre Referans Laboratuvarında düzenlenen "101 Belediyeye Çevre Temizlik Aracı Dağıtım Töreni"nde, 3 dönem belediye başkanlığı, yarım dönem de İstanbul Büyükşehir Belediyesinde başkan vekilliği yaptığını söyledi.

"Hem özel hayatımda hem belediye başkanlığımda en altlardan başladım. Yani yokluğu bilirim. Yerlerde sürünerek okuduk. Servise binemeyip, trenle gidip gelerek okuduk" ifadelerini kullanan Güllüce, Tuzla Belediye Başkanlığı döneminde yaşadığı zorlukları anlattı.

Güllüce, "Ballı börek bir hayat sürmedik başkanlığımızda, belediyelerin durumunu, yokluğunu bilirim. O yüzden bu imkanların sağlanması en az sizler kadar beni de mutlu ediyor. Keşke bakanlığımızın, Türkiyemizin, devletimizin imkanları çok geniş olsa da belediyelere bunları doya doya versek" diye konuştu.

Bütün bunların ülkenin gücüyle orantılı olduğunu dile getiren Güllüce, belediye başkanlığı döneminde Hollanda'dan gönderilen iki tekerlekli ikinci el engelli arabalarını Tuzla'da dağıttığını, çünkü bunları devletin kendi kaynaklarıyla veremediğini söyledi.

Bakan Güllüce, şunları kaydetti:

"Şu anda biz 1,5 milyon misafire bakan, Afrika'daki yoksul ülkelere 2,3 milyar dolar endirekt kaynak aktaran bir ülke olduk. Dolayısıyla hangi partiden olursak olalım, bu toprakların çocuğuyuz, ülkenin o halden bu hale gelmesi hepimizin göğsünü kabartmalı. Siyasi anlayışlarımız, partilerimiz farklı olabilir. Bayrağımız, vatanımız, mukadderatımız aynı. O yüzden bu ülkenin birliğinin, dirliğinin ve gelişmesinin, her insanın, siyasi parti farkı gözetmeden iftihar etmesi gerektiğini düşünüyorum."

"İmkanlar arttıkça destek artacak"

Güllüce, 6 ay özel aracıyla belediye başkanlığı yaptığını da ifade ederek, "Bir Şahin araba aldılar belediyenin parasıyla. Paramız yeni oldu. O Şahin araba bana Phantom uçağı gibi gelmişti. Şimdi bu araçlara baktığımda ne güzel diyorum" dedi.

İmkanlar arttıkça belediyelere desteklerinin de artacağını anlatan Güllüce, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sizin öz yuvanız. Bürokrat arkadaşlarımız sizin derdinizle dertlenen arkadaşlardır. Elimizde olan bu, dükkan bu kadar. Daha fazlasının olması için hep birlikte çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Daha sonra, farklı partilerden belediye başkanlarına anahtarları teslim eden Güllüce, temizlik aracının direksiyonuna geçerek, basın mensuplarına poz verdi.

Belediyelere destek

Törende, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğünce kirliliğin önlenmesi, çevrenin temizlenmesi ve iyileştirilmesi için ihtiyaç başvurusu yapan belediyelerden 101'ine temizlik araçları teslim edildi.

Bu kapsamda, belediyelere 35 çöp toplama aracı, 20 vidanjör, 10 yol süpürme aracı, 10 arazöz, 25 çöp konteyneri dağıtımının yanı sıra bir belediye başkanlığına çevre temizlik projesi yardımı gerçekleştirildi.

Öte yandan, 2002'den bu yana belediyelere yaklaşık 1 milyar lira nakdi yardımda bulunuldu. Sadece bu yıl ise 262 çevre temizlik aracının dağıtımı ile 351 projeye nakdi yardım gerçekleştirildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?
Haftaya damga vuran pozisyonun VAR kayıtları açıklandı