Bilirkişi raporunu açıkladı: Zarar yok

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın 500 adet otobüs alımında görevi kötüye kullanmadığı ortaya çıktı.

Bilirkişi raporunu açıkladı: Zarar yok
Bilirkişi raporunu açıkladı: Zarar yok
GİRİŞ 02.10.2014 14:42 GÜNCELLEME 02.10.2014 14:42
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın 500 adet otobüs alımında görevi kötüye kullandığı iddiasıyla yargılandığı davada bilirkişi "İhalede herhangi bir kamu zararı ve şahıs zararı oluşmamıştır" şeklinde rapor verdi.

ŞİKAYETÇİ KILIÇDAROĞLU KATILMADI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın da aralarında bulunduğu 14 kişinin 500 adet otobüs alımında görevi kötüye kullandıkları iddiasıyla yargılandığı davaya devam edildi. İstanbul 80. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada müşteki Cemal Acar ile sanık avukatları hazır bulundu. Duruşmaya şikayetçiler CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bülent Soylan ve Hakkı Sağlam ise katılmadı.

Duruşmada söz alan Başkan Topbaş’ın avukatı, müvekkilinin BM Genel Kurul Çalışmaları nedeni ile yurt dışında bulunduğunu ve mazeretli kabul edilmesini talep etti.

TOPBAŞ'IN AVUKATI BERAAT İSTEDİ

Topbaş’ın mazeretli sayılmasına karar veren mahkeme davaya konu iddialara ilişkin hazırlanan bilirkişi raporunun dava dosyasına ulaştığını belirtti. Mahkemeye ulaşan Emekli Sayıştay Uzman Denetçisi Mehmet Mustafa Keskinkılıç, Emekli Sayıştay Uzman Denetçisi Celal Oymak ve Serbest Muhasebeci Erdinç Tamtürk tarafından hazırlanan 15 sayfalık bilirkişi raporunda ihalenin Kamu ihale kanunu hükümlerine uygun olarak yapıldığı belirtildi. Raporun sonuç kısmında otobüs alımı ihalesi sonucunda herhangi bir kamu zararı ve şahıs zararı oluşmadığı vurgulandı. Rapora karşı diyecekleri sorulan müşteki Cemal Acar rapora katılmadığını sanıkların cezalandırılması gerektiğini ifade etti.

Duruşmada söz alan Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın avukatı Fahri Biçer ise bilirkişi raporuna katıldıklarını belirtti.

Müvekkili hakkında beraat kararı verilmesi gerektiğini belirten avukat Biçer, Topbaş’ın dinlenilmesinden vazgeçilerek hakkında beraat kararı verilmesini talep etti. Mahkeme Kadir Topbaş’ın dinlenilmesinin ardından esas hakkındaki mütaalasını hazırlaması için dosyasının savcılığa gönderilmesini hükmederek duruşmayı erteledi.

YORUMLAR 1
  • Barhallı Osman 9 yıl önce Şikayet Et
    AH CHP VAH CHP. Ya Hu, İngilizlerin on yıllar evvel ülkemizin boğazına soktuğu bu yedi bela Halk Partisi artık Türk Halkına kabak tadı verdi. Gelmiş geçmiş İstanbul'a en çok destansı hizmeti gece gündüz aşıkane çalışarak sunmuş ve sunmakta olan Halkın Reisi Kadir Topbaş beye böyle ipe sapa gelmez iftiralarda bulunmak ancak Halk Partisine yakışır..Rabbim bunları İslah etsin..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...