Şoförler kontak kapattı başkan yolcu taşıdı

Muş'ta üniversite hattında çalışan özel halk otobüsü şoförleri kontak kapatınca yolcuları Belediye Başkanı Feyat Asya, taşıdı.

Şoförler kontak kapattı başkan yolcu taşıdı
Şoförler kontak kapattı başkan yolcu taşıdı
GİRİŞ 04.11.2014 16:04 GÜNCELLEME 04.11.2014 16:04
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Muş'ta üniversite hattında çalışan özel halk otobüsü şoförleri, dinlenmeleri için üniversite girişine konulan konteynerin kaldırılmasını engellemek amacıyla kontak kapattı. Olay yerine gelen Belediye Başkanı Feyat Asya, şoförlerle görüşüp sorunu çözdükten sonra bir otobüse binip, bekleyen yolcuları şehir merkezine taşıdı.

BAŞKAN SORUNUN ÇÖZÜLECEĞİNİ SÖYLEDİ

Alparslan Üniversitesi hattında çalışan özel halk otobüs şoförleri, bekleme yaptıkları sırada dinlenmeleri için belediyeden konteyner istedi. Üniversite girişine konulan konteyner görüntü kirliliğine neden olduğu için Rektör Prof.Dr. Nihat İnanç tarafından kaldırılması istendi. Bunu öğrenen 19 özel halk otobüsü sürücüsü üniversite girişinde kontak kapattı. Otobüs şoförleriyle görüşmek için olay yerine giden AK Partili Belediye Başkanı Feyat Asya, sorunun çözüleceğini belirterek eyleme son verilmesini istedi. Sürücüler başkanın isteği üzerine kontak kapatma eyleminden vazgeçti. Görüşmenin ardından kontak kapatan bir otobüsün sürücü koltuğuna oturan Başkan Feyat Asya, duraklarda bekleyen yolcuları kent merkezine taşıdı.

"ÖĞRENCİLERİ MAĞDUR ETMEYECEĞİZ"

Öte yandan özel halk otobüslerinin bağlı olduğu Güzeltepe Yolcu Taşıma Kooperatifi Başkanı Hüsamettin Akalın, üniversite önünde sıra beklerken oturacak yerleri olmadığını, özel ihtiyaçları için dereyi kullandıklarını bildirdi. Havaların soğuduğunu söyleyen Akalın "Başkanın getirdiği konteyner kaldırılacakmış. Rektör konteyneri burada istemiyormuş. Kaldırılacağı için konteynerin içine sandalye, ısıtıcı ve diğer eşyaları koyamadık. Soğukta ne yapalım dışarıda mı bekleyelim? Bu hafta öğrencilerin sınavları var. Onları mağdur etmeyeceğiz ama konteyner konulmazsa yine kontak kapatırız"diye konuştu.

YORUMLAR 1
  • MUŞLUADAM 9 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun Başkanımıza.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
Eray Güçlüer 'İsrail İran'a saldıracak' diyerek hedef alınacak yeri açıkladı