İztuzu Plajı için 10 günlük süre

Muğla Dalyan'daki alan dünyaca ünlü İztuzu Plajı’nın işletme tahliyesi Ortaca Belediyesinin süre istemesi üzerine tahliye edilemedi.

İztuzu Plajı için 10 günlük süre
İztuzu Plajı için 10 günlük süre
GİRİŞ 20.11.2014 23:56 GÜNCELLEME 20.11.2014 23:56
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ancak yöre halkının sloganlı tepkisine rağmen İztuzu plajı atılan imzalar ile resmen teslim edildi. Çıkacak olası olaylara karşın 100 kişilik özel tim ekibi hazırda bekletilirken. Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, yaşadığı rahatsızlık neticesinde hastaneye kaldırılarak yoğun bakıma alındı.

Muğla Valiliğince Ortaca Belediyesine tebliğ edilen ilgili yazıda “Ortaca’nın doğal sit alanları ile Özel Çevre koruma gölgelerinde bulunan devletin hüküm ve tasarrufu altındaki günübirlik alan ve tesislerin boşaltılarak Valiliğe (Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne) teslimi talep edilmiştir. Söz konusu yerlerin 20 Kasım Perşembe günü(Sarıgerme kumsalı için saat 15:00’da; Dalyandaki yerler için sat 16:00’da) mahallinde yapılacak boşaltma ve teslim işlemlerini ile ilgili olarak söz konusu yerlerde belediyenize ait eşya vs. boşaltılarak teslime hazır hale getirilmesi istenmektedir” denilmişti. 

Ancak tahliye işlemi Ortaca belediyesinin talebi üzerine gerçekleşmedi ve resmi imzalarla teslim edilerek tahliyesi 10 gün ertelendi. Öte yandan İztuzu Plajı'nın işletme hakkının Ortaca Belediyesi'nden alınarak Valilik bünyesindeki MUÇEV Turizm Ticaret Limited Şirketi'ne devredilmek istenmesine yöre halkı sloganlarla tepki gösterdi. 
Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik yaptığı açıklamada; “Süreç başında idari mahkemelere başvurduk, yürütmeyi durdurduk. Yeni bir mahkeme kararı ile yürütmeyi durdurma kaldırılarak yerlerin teslimi istendi. Şimdi yeni bir hukuk süreci başlattık. Bundan olumlu sonuç çıkacak diye umuyoruz. Bu işletmeleri mutlaka kamunun kontrolünde olmalıdır. Kazanılacak üç kuruş harcanacaksa bu kamuya harcanmalıdır. Rant alanı olmamalı. Bu tür eylemlerimiz devam etmeli. Her zaman sizin yanınızdayım" dedi.

İztuzu plajında çıkacak olası olaylara karşın 100 kişilik özel harekat timi de getirildikleri teknede hazır bekletildi. Eylemci sayısı kadar görevlendirilen özel harekatçılar, herhangi bir olayın çıkmamasının ardından görev yerlerine gönderildiler.

BAŞKAN YOĞUN BAKIMA ALINDI

Ortaca'nın CHP'li belediye başkanı Hasan Karaçelik, plajda rahatsızlanarak sürat teknesiyle ve daha sonrasında 112 acil ekipleriyle Ortaca Yücelen Hastanesine gönderildi. Başkan Karaçelik'in yüksek tansiyon nedeniyle bir gece boyunca yoğun bakımda bekletileceği öğrenildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • ALİ ZÜLFİKAR 9 yıl önce Şikayet Et
    sanırım şirketleşme var.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: Kritik MKYK'nın perde arkası! Erdoğan 'Bu yapılacak' deyip net konuştu...
Gelirini beyan etmeyenler için ‘pişmanlık’ imkanı! Bakan Şimşek'ten çağrı