Şahin AVM'yi yıkıp meydan yapacak

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, şehrin ilk alışveriş merkezini yıkacak.

Şahin AVM'yi yıkıp meydan yapacak
Şahin AVM'yi yıkıp meydan yapacak
GİRİŞ 09.12.2014 08:33 GÜNCELLEME 09.12.2014 09:19
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kent merkezinde bulunan ve son yıllarda atıl vaziyette duran şehrin ilk alışveriş merkezinin yıkılarak yerine meydan yapılacağını söyledi.

"ŞİRKETLE TAKAS YAPTIK"

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, makamında düzenlediği basın toplantısında kent merkezinde yer alan ve erkek öğrenci yurdu yapılması planlanan AVM'nin yeni kararla yıkılarak yerine meydan yapılacağını söyledi. 5 bin metrekare alan üzerine kurulu AVM’nin arazi sahibi olan Kadooğlu Şirketler Grubu ile takas yaptıklarını ve karşılığında kentin farklı bir bölgesinde 14 bin metrekarelik alan verileceğini anlatan Fatma Şahin şöyle konuştu:

"YAŞAYAN BİR MEYDAN OLMASI ŞART"

"Her ülkenin, her şehrin gittiğiniz zaman bir meydanı vardır. Meydan o şehrin simgesidir, sembolüdür. Bu bizim özellikle Demokrasi Meydanı’mızın genişletilmesi, yaşayan bir meydan haline dönüştürülmesi ile ilgili bugün çok önemli bir karar aldık. 90’lı yıllarda yapılmış olan ve şehrin göbeğinde bütün vatandaşlarımızın rahatsız olduğu bir AVM vardı. En sonda bu şehirdeki yurt ihtiyacından dolayı burada Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü ile erkek öğrenci yurdu olmasına yönelik bir karar alınmıştı fakat biz oranın erkek öğrenci yurdu olduğu zaman şehrin göbeğinde istediğimiz noktaya gelmeyeceğini gördüğümüz için mülkiyetin sahibi olan Kadoğlu Şirketler Grubu ile bir anlaşma yaptık. Bu anlaşmanın sonunda bu AVM’yi yıkmaya karar verdik. Burası 5 bin metrekarelik bir alan altında da 3 katlı otopark var. Kapalı otoparkı halkın hizmetine sunacağız. Bu alanın Çınarlı Parkı’nın devamı olduğu için bu alana çınar ağacı dikilecek ve turizm parkı oluşturulacak. Şu anda bu projeyi meclis gündemimize ek madde ile koyduk." dedi.

YORUMLAR 17
  • Yahya 9 yıl önce Şikayet Et
    Böyle inşaat halinde kalması tinercilerin işine yaradı acele yapılsa çok iyi olur esnaf rezil
    Cevapla
  • abdullah Ozturk 9 yıl önce Şikayet Et
    akpnin ayni hassasiyeti istanbulda da göstermesini dilerdik
    Cevapla
  • yok artık 9 yıl önce Şikayet Et
    Evet başka bir yer buldunuz galiba...
    Cevapla
  • dilesem 9 yıl önce Şikayet Et
    Demek bedesten yıkılacak.İyi bir karar bence de şehrin merkezi nefes alır biraz.her yer bina...
    Cevapla
  • HüseyinYahya 9 yıl önce Şikayet Et
    Haberi internetten okuyunca büyük takdir edilecek olay gibi gözüküyor olayın birde antep içinden bakmak gerek 1 avm olarak gerçekten ucube bir bina lakin son bir kaç yıldır konum itibari ile zarar eden bir yer ve oradan şirketin kendini kurtara bilmesi için böyle bir takas düşünülmüş ola bilir belediyecilik adına eger başarı varsa sayın fatma şahinin takas ettiği arazi avm nin bulunduğu yerden daha kıymetli olmamalı
    Cevapla
  • CWE 9 yıl önce Şikayet Et
    takas edilen arazi ipek yolu üzerinde bulunan tedaş arazisi vede 3 kat daha büyük
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adana’da pitbull cinsi köpek vahşeti!
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı