Diyarbakır'ın artık Şeyh Said Meydanı var

Doğu ve Güneydoğu'nun bazı şehirlerinde meydan, mahalle ve cadde isimleri değişmeye devam ediyor. Son örnek Diyarbakır'dan...

Diyarbakır'ın artık Şeyh Said Meydanı var
Diyarbakır'ın artık Şeyh Said Meydanı var
GİRİŞ 11.12.2014 08:36 GÜNCELLEME 11.12.2014 10:12
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından adı Şeyh Said Meydanı olarak değiştirilen Dağkapı Meydanı'na giden yollarda bulunan yön tabelalarına ‘Şeyh Said Meydanı’ yazıları konuldu.

Diyarbakır ve çevresinde 1925 yılında yaşanan Kürt isyanının lideri Şeyh Said ve 47 arkadaşı, Şark İstiklal Mahkemeleri'nde yargılandıktan sonra idam edilmişti. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi, ağustos ayında aldığı kararla, daha önce orduevinin de bulunduğu Dağkapı Meydanı'nın adını, Şeyh Said Meydanı olarak değiştirmişti. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, meclis kararını valiliğe bildirdiklerini, yerel yönetimlerin 'idari vesayetten' kurtulması için çaba harcadıklarını söyledi.

YORUMLAR 22
  • gül aydın 9 yıl önce Şikayet Et
    Çok sukur bugunlerıde gorduk:D
    Cevapla
  • llllllll 9 yıl önce Şikayet Et
    Ben Türkiye’yi yerin üstündeki 35 milyon ölünün değil, yerin altındaki 35 milyon dirinin koruduğuna inanırım…" Necip Fazıl Kısakürek !
    Cevapla
  • Mahmut 9 yıl önce Şikayet Et
    Haber yorum içerikli olmamalıydı. Şeyh Said İslam için ayaklanma başlatmış ve asla kürtçülük için savaşmamıştır. Bu anlamda adının verilmesi güzel ama bunu kürtçülük sembolü yapmaya çalışanları artniyetli buluyorum.
    Cevapla
  • Azazel 8 yıl önce Şikayet Et
    Sayidleri karıştırdın sen şeyh said ve said nursi aynı kişi değil
    Cevapla
  • Osman 9 yıl önce Şikayet Et
    Şeyh Said dinci bir ayaklanma değil ayrılıkçı bir ayaklanmadır. Kimse kendini kandırmasın. Zaten Hdp de dinci değil ayrılıkçı zihniyeti temsil ediyor. Bu gidişlede ayrılacağız zaten. iyi olmus diyenler sırf Atatürk ismi değişti diye iyi olmuş diyolar ama gerçeği bilmiyorlar.
    Cevapla
  • çok güzel 9 yıl önce Şikayet Et
    çok muhteşem bir karar dini kahramanların isimlerinin böyle yaşatılması gerçekten güzel ve sevindirici bir haber. bunların hepsi din kahramanları. Allah Mübarek Etsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat
Tesla'dan Türkiye'ye özel model: Fiyatı yarı yarıya düştü