CHP'li belediye çöpleri toplamadı

CHP'li Manavgat Belediyesi'nin bazı caddeleri AK Parti'li Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi. Buna kızan CHP'li belediye çöpleri toplamadı.

CHP'li belediye çöpleri toplamadı
CHP'li belediye çöpleri toplamadı
GİRİŞ 21.12.2014 16:29 GÜNCELLEME 21.12.2014 16:43
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin 16 Aralık 2014 tarihi ek toplantıda Manavgat, Alanya ve Finike’de bazı caddeleri Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi yolundaki kararının ardından Manavgat Belediyesi, Büyükşehir’e devredilen caddelerde çöpleri toplamadı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel, "Büyükşehir’in farkını vatandaş hissedecek diye korkuyorlar. Kanun gereği çöp toplama işlemi ilçe belediyelerine ait" dedi.

CADDELER KİRLİ KALDI

Manavgat’ta Hasan Fehmi Boztepe Caddesi, Antalya Caddesi, İbrahim Sözen Caddesi, Zübeyde Hanım Caddesi, Demokrasi Bulvarı, Hastane Caddesi, Sarılar Caddesi, Muhittin Ersoy Bulvarı, Sorgun Bulvarı, Çolaklı Tilkiler Caddesi, Evrenseki D-400 kavşağı Turizm Yolu bağlantı caddesi, Kumköy Bulvarı, Kemer Bulvarı, Side Bulvarı, Remzi Güven Caddesi ve Barbaros Caddesi’nde çöpler alınmadı.

Büyükşehir Belediyesi çöplerin toplanmadığı caddelere uyarı levhası yerleştirdi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE GEÇTİ

Yılda 4 milyon turistin ziyaret ettiği ve Türk turizminde yüzde 12’lik paya sahip olan Manavgat’ta ana arterlerde çöpleri toplamaması vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanırken, 700’e yakın muhtarın katılımıyla gerçekleştirilen Muhtar Bilgilendirme Merkezi (MUBİM) toplantısında yaptığı konuşmada ilçedeki çöplerin toplanmaması konusuna değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Yeni yasa ile bir çok yetki Büyükşehir Belediyesi’ne geçti. Kanun gereği 20-30 metrelik bulvarların peyzaj ve bakım hizmetleri Büyükşehir Belediyesi tarafından verilecek. Siyasi parti ayırt etmeden CHP’li Manavgat Belediyesi, MHP’li Alanya Belediyesi ve Ak Partili Finike Belediyesi’nden bazı caddeler Büyükşehir Belediyesi’ne geçti" dedi.

KANUN GEREĞİ ÇÖP TOPLATMA İLÇENİN GÖREVİ

Kanun gereği yapılan bu çalışmanın yeni bir siyasi mevzu hale getirildiğini belirten Başkan Türel, "Siyasete yeni kavramlar sokuyorlar. Yeni Antalyalılar ,yeni Alanyalılar, yeni Manavgatlılar, yeni Finikeliler diye. Sen nüfus memuru musun? Bizim Alanyalılığımız. Manavgatlılığımız, Finikeliliğimizi size sormayız. Biz sizden daha fazla Alanyalıyız, Manavgatlıyız, Finikeliyiz. Sizden daha fazla Antalyalıyız. Menderes Türel’in Antalya sevdasını herkes bilir. İşinizi yapın. Kanun gereği çöp toplama işlemi ilçe belediyelerine ait. Şimdi Manavgat Belediyesi, bize geçen caddelerde çöp toplamıyormuş. Çöpü toplamak onun işi. Bizim derdimiz hizmet. Onlar insanı, memleketi düşünmüyorlar. Büyükşehir’i zora sokarak üç oy fazla alır mıyız, bunu hesap ediyorlar. Manavgat çöpten kokarsa sorumlu Büyükşehir gibi göstermeye çalışıyorlar. Bu memleketi çöp dağlarına teslim etmeyiz. Kimse siyaset yapmasın."

"BÜYÜKŞEHİR FARKINI VATANDAŞ HİSSEDECEK DİYE KORKUYORLAR"

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel konuşmasını şöyle sürdürdü: "Alanya’da 30 caddeyi almamız gerekirken 8 cadde aldık. Manavgat’ta 27 caddeyi almamız gerekirken 7 cadde aldık. Neden? Paylaşmak derdindeyiz. Biz her şeyi yapacağız demiyoruz. Kanun emrettiği için, hizmet etmek için alıyoruz. Bu sorunları mesele yapmaların arkasında başka şeyler yatıyor. Büyükşehir’in o caddelere yapacağı hizmetlerdeki farkı vatandaş hissedecek diye korkuyorlar. Bunu hissettikleri için farklı provokasyon içindeler. Finike’de cadde aldık. Onlar memnun, isterseniz hepsini alın diyorlar. Bu caddelerin bakımlarının ekonomik külfeti var çünkü. Serik Belediye Başkanı hepsini alın diyor. Biz bu bulvarı ekonomik külfet olarak da üzerimize alıyoruz. Alacağımız ilan reklam geliri, bu caddelere yapacağımız yatırımın yarısını karşılamıyor."

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 12
  • tahir 9 yıl önce Şikayet Et
    ist vezneciler tünelinin çöpten kapandığı günleri unutamıyoruz zihniyet bu ne dersin
    Cevapla
  • Bir dost 9 yıl önce Şikayet Et
    Cöp toplamaz ,kendi Belediyelerinde adam döverler ama calismayi bilmezler.CHP ZIHNIYETI fazla birsey beklememek lazim.
    Cevapla
  • dadaş 9 yıl önce Şikayet Et
    yıl 1989/1990//1994 chp istanblda büyük şehir beldıye başkanı nurettin sözen istanbul çöpten geçlmiyordu susuzluk sabah gazetesi ozamnlar maske veriyordu hava kirlginden dolayı chpe zihniyeti asla degişmez chpe demek çöp demek chpe demek hava kirlgi demek chpe susuzluk demektir sen 1994 efsane adam recep tayyip erdogan geldi istanbul 1453 fetihin, tekradan yaşadı buna istanbul şahit buna türkiye şahit buna dünya şahitir vesallam
    Cevapla
  • Gncaslan 9 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim bırakın şu karalama siyaset işlerini,ucuz işler bunlar, ha bir insandaki kusuru baz alıp onu aşağılamışsın,ha bu şekilde bir yönetimi,iyi bir yönetim demiyorum ama sizde yağ gibi su yüzüne çıkmaya çalışmayı bırakın,kimin ne olduğunu ALLAH c.c en iyi bilendir, yıl olmuş 2014 hala birbirimizle itişip duruyoruz.ayıp ya
    Cevapla
  • Spontane 9 yıl önce Şikayet Et
    Şaşırmadım.Tam chp'lik bir hareket.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'deki para kulesi skandalında maskeleri düşürecek çağrı: Eğer Kaftancıoğlu konuşursa...
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar