İşçilerden HDP'li Sakık'la ilgili ilginç iddia

HDP’li Ağrı Belediyesi tarafından işten uzaklaştırılan 156 işçi, kendilerine haksızlık yapıldığını belirtti.

İşçilerden HDP'li Sakık'la ilgili ilginç iddia
İşçilerden HDP'li Sakık'la ilgili ilginç iddia
GİRİŞ 25.12.2014 08:13 GÜNCELLEME 25.12.2014 08:13
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Kobani olaylarına katılmadıkları için belediye tarafından işlerine son verildiğini savunan işçiler, mağdur edildiklerini söyledi. Ağrı Merkez Cami önünde yapılan protesto eyleminde işçiler adına basın açıklamasını okuyan Ramazan Arslan, Ağrı’da tekrarlanan yerel seçimlerden sonra seçilen belediye başkanının kendilerine yönelik yıldırma politikasına başladığını belirtti. 

YILDIRMA POLİTİKASI UYGULANDI

Belediyenin yıldırma politikasına rağmen işçilerin görevi bırakmadığını ifade eden Ramazan Arslan, “HDP işi bırakmadığımızı görünce işçileri Kobani olaylarına zorla dâhil etmek istedi. Eylemlere katılmak istemeyenleri ise işten çıkarmakla tehdit etti. Yıldırma politikaları ise sürekli devam etti” dedi. HDP’nin seçimleri kazanmasının ardından AK Parti zamanında işe başlayan işçilere yıldırma politikası uygulandığı belirten Arslan, Üniversite mezunu olan işçilerin de görev yerlerinin değiştirildiğini söyledi.

HDP’LİLERİ İŞE ALDILAR

Ak Parti zamanında işe alınan 156 şirket elamanının, temizlikçi ve bekçi olarak görevleri dışında işlere gönderilerek yıldırmak istendiğini belirten Arslan, “Ama çalışmak zorunda olan bu insanlar ekmek davaları için gönderildikleri birimlerde çalışmaya devam ettiler” diye konuştu. Arslan, “İhale bitti bahanesiyle 156 kişiyi 45 gün sigortasız ve parasız çalıştırdıkları halde işçileri tek tek arayarak işe gelmemelerini söylediler ve hiçbir tazminat ödemeden işten çıkardılar” dedi. Arslan, işten çıkarılan 156 işçi yerine bazıları il dışından olmak üzere, partiye yakın işçilerin alındığını iddia etti. 

Sakık’tan ilginç savunma

Kendilerine belediye başkanı tarafından iftira atıldığını söyleyen Arslan, Belediye Başkanı Sırrı Sakık’ın basına yaptığı açıklamada, “kimseyi işten çıkarmadık, sadece eski belediye başkanının korumalarını ve işe gelmeden maaş alanları işten çıkardık” ifadelerinin doğru olmadığını söyledi. “İşten çıkarılan 156 işçinin hepsi koruma ordusu mu? Ya da bankamatik memuru muydu? Bunu kesinlikle yalanlıyoruz. Hepimiz en zor işlerde çalışanlarız, kimimiz şoför, kimimiz temizlik elemanı, kimimiz park ve bahçelerde bekçi, kimimiz kanal ekibinde çalışan emekçi işçilerdik” dedi. Arslan açıklamasında, “Sırrı Sakık, kış aylarında işten çıkardığı 156 işçiye iftira atarak hepsini koruma ve bankamatik memuru ilan etmesi konusunda büyük bir haksızlık ve vicdansızlık yapmıştır. Bizler burada basın ve kamuoyu karşısında kendisini esefle kınıyoruz. Ayrıca işten çıkarılarak kış aylarında mağdur edilen 156 işçiden özür dilemesini istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 3
  • TAŞERÖN HAKLARI UNUTULDU... 9 yıl önce Şikayet Et
    taşeron çalışanlarının malesef kaderi bu çözüm bekliyoruz hükümmetten sözlerini tutmaları gerekiyor
    Cevapla
  • engin 9 yıl önce Şikayet Et
    helal sana sırrı başkan beleşçileri cıkar belediyeden
    Cevapla
  • aocak 9 yıl önce Şikayet Et
    Beleşçileri çıkartıp kimi alacak? Yine beleşçiler değilmi?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor
Uzmanlar açıkladı! Türkiye'nin Filistin'de neler yaptığı ne zaman ortaya çıkacak?