Yalova ve İzmir'den sonra Aydın'da ağaç katliamı

Gezi Parkı'ndaki ağaçların başka bir yere taşınması konusunda fırtınalar koparan CHP’nin Aydın’da da ağaçları katlettiği ortaya çıktı.

Yalova ve İzmir'den sonra Aydın'da ağaç katliamı
Yalova ve İzmir'den sonra Aydın'da ağaç katliamı
GİRİŞ 12.01.2015 07:47 GÜNCELLEME 12.01.2015 08:41
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

Ömer Süt’ün haberi

Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanlarının yaptığı ağaç kıyımı tek tek deşifre olmaya devam ediyor. Yalova’da Vefa Salman’ın; İzmir’de Aziz Kocaoğlu’nun ağaçları katletmesinden sonra Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun ağaçları kestirip, yerine şehrin kalbi sayılabilecek alana fast-food tarzı işyeri alanı açmasına büyük tepki var. Asıl vahim olan ise ağaçların sökülme yöntemiyle başka bir alana nakledildiği iddiasında bulunan Çerçioğlu'nun iddiasının boş çıkması oldu. İlk kez izleyeceğiniz görüntülerde ağaçların nasıl vahşice kesildiği açık bir şekilde görülüyor. 

CHP'Lİ BAŞKAN HALKI KANDIRMIŞ

Gezi Parkı olaylarında Aydın’da gerçekleştirilen eylemlerinde ön saflarda yer alan CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, 2013 yılında 150-200 civarındaki yarım asırlık ağaçları peyderpey keserek, geçtiğimiz birkaç ay önce kenti beton yığınına mahkum etti. Çerçioğlu üstelik bunu yaparken de seçmenini de kandırdığı ortaya çıktı.

GECE AĞAÇLAR YOK EDİLDİ

Yeni yapılacak meydan düzenlemesinde ağaçlara bir zarar gelmeyeceğinin sözünü veren Çerçioğlu’nun çalışmalar sonlandırıldıktan sonra Atatürk Meydanı’nı ağaçlardan temizlediği görüldü. Bir yılı aşan çalışmalar sonunda, meydanın etrafı yüksek demir paravanlarla çevrildi. Vatandaş orada ne tür bir çalışma olduğunu ancak aylar sonra öğrenebildi. Çünkü çalışmayı yapan ekip, gündüz normal çalışmasına devam ederken, gece ise ağaçların kesilme işlemini sürdürüyordu. Haber7’nin elde ettiği görüntülerde bu net bir şekilde görülüyor.

HEM AĞAÇLARI KATLETTİ HEM DE GEZİ EYLEMLERİNE KATILDI

Gezi Parkı olayları patlak verdiğinde CHP’li Çerçioğlu, eylemlere katılmış ve yaptığı ağaç katliamından dolayı Aydınlılar tarafından ağır bir şekilde eleştirilmiş, Çerçioğlu’nun samimiyetsiz davrandığı dile getirilmişti. Bunun üzerine Çerçioğlu, Atatürk Meydanı’nda bulunan ağaçların kesilmediğini ifade etmişti:

“Buradaki ağaçlar şehir dışından getirdiğimiz sökme makinesi ile 75 santimetre çapındaki ağaçları söküp, hayvan pazarının olduğu yere dikiyoruz. İsteyenler gidip bakabilir”

Ancak görüntülerde sökme makinesi yerine kepçelerin olduğu anlaşılıyor. Vahşice kesimi yapılan ağaçların kamyonlara yüklendiği açık bir şekilde görülürken CHP’li Başkan’ın bu tavrı çevrecileri küplere bindirdi.

AK PARTİLİ ERDEM: ÇERÇİOĞLU HAİNLİK YAPTI

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Sayın Özlem Çerçioğlu ağaçları keserken hiç kimseye danışmadığı gibi, Aydın’ın eski belediye başkanlarına da büyük hainlik yaptığını ifade etti.

'UTANMADAN SIKILMADAN GEZİ'Yİ ORGANİZE ETTİLER'

Erdem, eğer CHP’li Çerçioğlu’nun bu pervasızlığını bir AK Partili belediye başkanı yapmış olsaydı çoktan idam sehpasına gönderilmişti. Bunlar bir de utanmadan, sıkılmadan Gezi Parkı eylemlerini organize etti. Yalova ve İzmir’de kendini gösteren CHP zihniyeti Aydın kent meydanını da katlederek ne kadar samimiyetsiz olduğunu bize gösterdi. Ağaçların taşındığını kamuoyuna açıklayan Özlem Hanım, maalesef halkın gözüne baka baka yalan söyledi, şeklinde konuştu.

AK PARTİLİ BELEDİYE BUNU YAPSAYDI NE OLURDU?

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, meydan düzenlemesi esnasında yaptıkları bununla da sınırlı değil. Çünkü Çerçioğlu, meydanın merkezinde yer alan Atatürk büstünü meydan dışına taşıdı. 

CHP'li belediye başkanlarının ağaç sevgisi (!) karşısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun nasıl bir tavır takınacağı ise merak konusu oldu. 

(Aydın'daki ağaç katliamı fotoğraflarda daha net gözüküyor.)

omer.sut@haber7.com

Haber7

YORUMLAR 53
  • ibrahim 9 yıl önce Şikayet Et
    Konya belediyesi mevlana türbesi çevresindeki yeşillik alanı katletti beton doldurdu.
    Cevapla
  • misafirim 9 yıl önce Şikayet Et
    Yalan soyleme yalaka konyali
    Cevapla
  • Âdem KARATAŞ 9 yıl önce Şikayet Et
    Meselenin ağaç meselesi olmadığını anlamadınız mı siz... Mesele hükümeti yıkmaktı. Elhamdülillah halk hükümetine sahip çıktı. Gezi zekalılara da avuçlarını yalamak düştü...
    Cevapla
  • tarafsız 9 yıl önce Şikayet Et
    gezideki agaç katlimada yanlış diyen yalovadakide buda yanlış diyen adam , adam gibi adamdır ama birini savunup digerini kıvıran 5 para etmezdir bunu yalovayo kıvıran vefacı inceciler içinde geçerli geziyi kıvıran akp liler gibi 2 side yanlış
    Cevapla
  • Uğur Yazıcı 9 yıl önce Şikayet Et
    Hala ağaç gözlüğü takanlara ne demeli,zihniyetler arası açık bir savaş cereyan ederken bunu başka tarafa çevirmenin kimseye bir faydası yok!!Söz konusu olan Hak ve batıl savaşıdır...Kahve bahane yani...
    Cevapla
  • samii 9 yıl önce Şikayet Et
    boşuna konuşuyorsunuz gezide amaç ağaç değil diye açıkça ifade ettiler zaten ağaç dertleri olsa bir şekilde iktidarın ortağı olan bu güruh anadoluyu orman yapardı aksine çölleştirdiler gittiler
    Cevapla
  • Mehmet Dilek UK. 9 yıl önce Şikayet Et
    evet kardeş amaçları Ekonomi bizim eski mağara yaşamına dönmemizi istiyorlar!! faizler yükseldi yatırımcılar kaçtı yeni fikiri olanlar kaynak bulup fikirlerini hayata geçiremedi !!! binlerce etken faiz yüksek ise ekonomi iyileşmez yaşam standardı azalır ve ülkemiz üzerinde planları olanlar rahatça planlarını gerçekleştirir. O zaman anlarız aynayı Konyayı!!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi