Amasya'da Davutoğlu sevinci

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Davos'ta, Türkiye'de tatil için Amasya'yı tavsiye etmesi kentte sevinçe karşılandı.

Amasya'da Davutoğlu sevinci
Amasya'da Davutoğlu sevinci
GİRİŞ 23.01.2015 16:03 GÜNCELLEME 23.01.2015 16:03
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İsviçre'nin Davos kentinde düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nda yabancı bir basın mensubunun "Türkiye'ye aileyle beraber tatile gelmek için en güzel zaman nedir ve hangi şehri tavsiye edersiniz?" sorusunu, Davutoğlu "Huzurlu ve doğanın bir parçası olarak tatil geçirmek ve nehir, dağ ve şehrin bir arada olduğu bir yer görmek isterseniz size Amasya şehrini öneririm" şeklinde cevaplamıştı.

Amasya'ya olan hayranlığı katıldığı birçok programda da dile getiren Davutoğlu'nun, çok sayıda devlet adamı ve davetlinin katıldığı toplantıdaki bu önerisi Amasyalı yetkilileri ve halkı sevindirdi.

Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, yaptığı açıklamada, Davutoğlu'nun açıklamalarının kendilerini heyecanlandırdığını ve sorumluluklarını daha da artırdığını söyledi.

UNESCO'YA KAYDETTİRECEĞİZ

Amasya'nın hak ettiği noktaya ulaşması gerektiğine inandıklarını ifade eden Özdemir, "Başbakanımızın Amasya'yı ziyaretlerinde ve sonrasındaki açıklamalarından almış olduğumuz güçle, UNESCO yolunda şubat ayı sonuna kadar ilk resmi müracaatımızı hazırlıyoruz. Açık hava müzesi hüviyetindeki bu şehri, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer almasıyla medeniyetlerin ortak değerleri arasına kaydettirmek bizim için önemli bir vizyon olacaktır" diye konuştu.

Özdemir, Başbakan Davutoğlu'nun Amasya ile ilgili açıklamalarının çok değerli olduğunu belirterek, kente yapacakları önemli hizmetlerle kendilerine en güzel teşekkürü vereceklerini söyledi.

YORUMLAR 4
  • temiz bey 9 yıl önce Şikayet Et
    Tabiki başbakanla kıyaslıyamam, ama bu gün perinçek ist kadıköyde bir yerde konuşma yaptı ve türkiyeyi isviçrede kurtarmaya gidecekte oraya yurt dışındaki vatandaşlarımızı desteğe çağırıyor !Allahı dini imanı olmayan kominist perinçeğemi kaldı ülkemizi savunmak ?
    Cevapla
  • Musa 9 yıl önce Şikayet Et
    Amasya'lı AKP il başkanı Makina Mühendisi meslektaşım sana selam olsun . Amasyayı 2 kez gezdiğim için çok şanslıyım.
    Cevapla
  • Bişkek 9 yıl önce Şikayet Et
    Amasya Avrupa da bir şehir olsaydı en çok seyehat edilen şehir olurdu
    Cevapla
  • Amasyalı 9 yıl önce Şikayet Et
    Amasya gerçekten güzel, gezilesi bir şehirdir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Beşiktaş - Ankaragücü! CANLI
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi