Eyüp'te Sosyal Hizmetler hız kesmeden sürüyor

Eyüp Belediyesi, Huzur Başkenti Eyüp’te yaşayan vatandaşlara, gece gündüz demeden hizmet ulaştırıyor.

Eyüp'te Sosyal Hizmetler hız kesmeden sürüyor
Eyüp'te Sosyal Hizmetler hız kesmeden sürüyor
GİRİŞ 13.02.2015 14:34 GÜNCELLEME 13.02.2015 16:38

Eyüp Belediyesi hizmetlerini hız kesmeden sürdürürken, Belediye Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan Alan Tarama Birimi sayesinde üniversiteye hazırlanan lise son sınıf öğrencilerine 939 bin TL’lik yardım yapıldı.
Alan Tarama Birimi, ihtiyacı olan vatandaşları tespit ederek, sıcak yemek, kuru gıda, ev eşyası, kömür ve giyecek yardımı yapıyor. Evde bakım hizmeti ve evde ön sağlık gibi hizmetlerin de verildiği birimde SSK’sı olmayan ailelere doğum yardımı yapılıyor.

İHTİYAÇLAR TESPİT EDİLEREK YARDIMLAR ULAŞTIRILIYOR

Öncelikle, birimde görevli Sosyal Hizmetler Uzmanları ve Sosyologlar ile birlikte, yardım için başvuruda bulunan vatandaşların evleri ziyaret edilerek alan taraması yapılıyor. Bu sırada ihtiyaçlar tespit ediliyor. Belirlenen ihtiyaçlar doğrultusunda belediye bünyesinde mevcut olan yardım malzemeleri ailelere ulaştırılıyor. Gerekli durumlarda işbirlikçi kurumlarla irtibata geçilerek, belediye bünyesinde mevcut olmayan yardım malzemeleri temin ediliyor.    

5 BİN 617 AİLEYE 2500 TON KÖMÜR DAĞITILDI

Bugüne kadar birime başvuran vatandaşlardan 54’ü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na yönlendirilerek sosyal ekonomik destek alması sağlandı. 2500 ton kömür ihtiyaç sahibi 5 bin 617 aileye dağıtıldı. Ayrıca günlük 815 kişiye de sıcak yemek veriliyor.

EYÜP BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİME TAM DESTEK

Eyüp Belediyesi, Huzur Başkenti Eyüp’te ikamet eden öğrencileri de yalnız bırakmıyor. Öğrencilerin her zaman yanında olan ve eğitime tam destek veren Eyüp Belediyesi, Alan Tarama Birimi’nin yaptığı çalışmalar sonucunda, üniversiteye hazırlanan 3 bin 756 lise son sınıf öğrencisine 939 bin TL’lik para yardımı yaptı.
Yine ilçede bulunan 20 bin 391 ilköğretim 1, 2, 3 ve 4’üncü sınıf öğrencisine de otuz liralık kırtasiye kuponları dağıtıldı. Toplamda 611 bin 730 lira tutarındaki bu yardımla, öğrenciler kırtasiyelere giderek gereken ihtiyaçlarını karşıladı. 
 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü