Eski MHP'li başkana 11 yıl 7 ay hapis cezası

MHP'li eski Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç'a 11 yıl 7 aylık hapis cezası verildi.

Eski MHP'li başkana 11 yıl 7 ay hapis cezası
Eski MHP'li başkana 11 yıl 7 ay hapis cezası
GİRİŞ 25.02.2015 21:17 GÜNCELLEME 25.02.2015 21:17
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Balıkesir'in Edremit ilçesi'nde 'rüşvet, zimmet, irtikap ve ihaleye fesat karıştırmak' suçlarından tutuksuz yargılanan 26 sanıktan Edremit'in eski Belediye Başkanı Tuncay Kılıç'ın da aralarında bulunduğu 3 kişi hakkında 11 yıl 7'şer ay hapis cezası verildi. Kılıç'ın oğlu F.O.K.'ya verilen 1 yıl 8 ay hapis cezasının hükmünün açıklaması ise ertelendi. 

Edremit Belediyesi'ne ve belediyeye bağlı Ed-Bel şirketine 1 Ekim 2012 tarihinde düzenlenen operasyon kapsamında dönemin Belediye Başkanı MHP'li Tuncay Kılıç ve oğlu Fatih Oğuzhan Kılıç'ın da aralarında bulunduğu 26 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 5'i tamamen 11'ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 10 kişi ise tutuklandı. Soruşturma kapsamında 10'u tutuklu 21 kişi hakkında 'rüşvet, zimmet, irtikap ve ihaleye fesat karıştırmak' suçlarından Burhaniye 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 8 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Davanın ikinci duruşmasında, mahkeme 11 ay cezaevinde kalan tutuklu sanıkların tahliyelerine karar verdi. 3 yıl süren davanın karar duruşması dün yapıldı. 

Duruşmaya tutuksuz sanıklar gelmezken, avukatları katıldı. Mahkeme sanıklardan Edremit eski Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, Edremit İnşaat Ticaret Turizm ve Tanıtım Ltd Şti. (Ed-Bel) eski Müdürü Hasan Tunceli ve işadamı Remzi Akın'a 11 yıl 7'şer ay, temyiz yolu açık olmak üzere hapis cezası verdi. Eski Belediye Başkanı Kılıç'ın oğlu F.O.K.'ya da 1 yıl 8 ay hapis cezası verilip, hükmün açıklanmasının geriye bırakıldı. Diğer sanıklar ise beraat etti.

YORUMLAR 7
  • pensilvanyalı muzkurt 9 yıl önce Şikayet Et
    klasik ülkücü mesleği rüşvet irtikap haraç gasp
    Cevapla
  • hayratlı 9 yıl önce Şikayet Et
    ye oğlum ye koltuğa oturupta yemeyen yok bu ülkede adam gibi adam siyasetci hicbir zaman olmayacak
    Cevapla
  • anadolu 9 yıl önce Şikayet Et
    milyonları mhp sıfırlamadı ? akp ülkeyi sömürdü resmen ona laf yok. tüm akpli belediyelerini inceleyin yüzde 80 inde yolsuzluk çıkmazsa neyim. ülkücüler vatana sahip çıkar akpliler sömürür.
    Cevapla
  • GLKKKK 9 yıl önce Şikayet Et
    o zaman o kadar hizmeti kim üretiyor... ele geçirdiğiniz birkaç belediye de de işleri elinize yüzünüze bulaştırıyorsunuz... Aynen 2000 de olduğu gibi.. bu milletten size oy yok...
    Cevapla
  • yeni nesil 9 yıl önce Şikayet Et
    bos konusmandan ne kadar bos bir insan oldugun anlasiliyor
    Cevapla
  • dadaş 9 yıl önce Şikayet Et
    bahceli bey paralel konuşun hade bu ne şimdi bahceli iktıdar olacam diyorsun chpnin vagonu vesallam
    Cevapla
  • edremit 9 yıl önce Şikayet Et
    fotoğrafın arkasında da bayrak fotoğraflarını ile doldurmuş... anlayana..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam