Fatma Şahin'den Fas çıkarması

antep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, temaslarının ikinci gününde Fas Başbakanı Abdulilah Benkiran tarafından kabul edildi.

Fatma Şahin'den Fas çıkarması
Fatma Şahin'den Fas çıkarması
GİRİŞ 26.02.2015 15:21 GÜNCELLEME 26.02.2015 15:21
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Fas'ın Kenitra kenti ile Gaziantep arasında "kardeşlik" protokolünü imzalamak üzere beraberindeki heyetle Fas'ta bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, temaslarının ikinci gününde Fas Başbakanı Abdulilah Benkiran tarafından kabul edildi. 

Başkent Rabat'ta Kraliyet Sarayı kompleksinde bulunan Başbakanlık merkezindeki görüşmeye, Türkiye'nin Rabat Büyükelçisi Ethem Barkan Öz, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu ve diğer yetkililer katıldı.

Yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından Şahin tarafından Fas Başbakanı’na hediye takdim edildi. 

Şahin, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, hem Türkiye hem Gaziantep olarak kardeş şehirlerin sayısını artırmak istediklerini, bu suretle ticari, toplumsal ve kültürel ilişkileri geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Gaziantep ile Kenitra'nın dün imzalanan protokollere "Kardeş şehir" olduğunu hatırlatan Şahin, "Biraz önce sayın Başbakan da 'ikiz şehir oldunuz' dedi. Çok güzel bir çalışma başlattık. Herkes bunu bekliyordu" dedi. 

KARDEŞLİĞİ BÜYÜTÜP, DÜŞMANLIĞI YOK ETMELİYİZ

Temasları sırasında kardeş şehir protokolünün yanısıra iki kentin belediyeleri ve sanayi odaları arasındaki işbirliğinin geliştirilmesini öngören anlaşmalara da imza atıldığını belirten Şahin, önümüzdeki hafta Başbakan Yardımcsı Numan Kurtulmuş'un, Fas-Türk Günleri kapsamında beraberindeki geniş heyetle birlikte bu ülkeye geleceğine işaret etti.

Fas Başbakanı Benkiran'la Fas'ın da Türkiye'de Fas Kültür Günleri etkinliği düzenlemesi konusunda konuştuklarını ve bu amaçla bir heyetin Gaziantep'e geleceğini ifade eden Başkan Şahin, şöyle konuştu:

"SEVGİ VE KARDEŞLİĞİ BÜYÜTMELİYİZ"

"Bizim şehrimizde 23 fahri konsolosluk var. Şimdi inşallah 24'üncüsünü Fas'la yapacağız. Sayın Başbakanla bunun görüşmesini yaptık. Ben bunu, geleceğimiz adına, dünya barışımız adına, aynı kökten aynı medeniyetlerden gelmiş ülkelerimiz adına, çocuklarımıza bırakacağımız en büyük miras olarak görüyorum. Dünyanın buna ihtiyacı var. Sevgiyi, kardeşliği büyütmeye, düşmanlığı azaltıp yok etmeye ihtiyacı var. Biz de bugün ekip olarak bunun için buradayız."

YORUMLAR 3
  • Ahmet Kır 9 yıl önce Şikayet Et
    Yaşanan gerçekler, gözünüzü kapayınca yok olmuyor!
    Cevapla
  • Ahmet Kır 9 yıl önce Şikayet Et
    Fatma Şahinin aile problemlerinin çözümünü kökten sağlamaya çok büyük katkısı oldu. Artık ortada problemli aile kalmıyor, çünkü birbirini öldürüp işi kökten hallediyorlar. Biri mezara, diğeri ise diri diri mezara. Nedeni, "kadın en ufak bir şeyde ayrılmaya kalkıyor. Adam ayrılsa karısı devlet eliyle onu soyup soğana çevirecek. Kanunlar kadının her halükârda haklı olduğuna teşne. Kadın bunu fırsata çeviriyor. Sonra da evlenmeden istediğiyle yatıp-kalkıyor. Haklı olarak, azcık şerefi olan bir adam, bunun ölümden daha beter olduğunu bildiği için de, gereğini yapıyor. Fatma Şahin nezdinde DEVLET övünebilir(!!!...)
    Cevapla
  • Said Bulut 9 yıl önce Şikayet Et
    Tek kelimeyle saçmalamışsın.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AB'de Türkiye zirvesi! Sonuç bildirisi açıklandı!
Bakan Şimşek: Cari açıktaki düşüş orta vadeli programımızın çalıştığını gösteriyor