CHP'li Çukurova Belediyesi'nde skandal

CHP Adana Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in, yardımcısı Mustafa Selek için korkunç bir plan hazırladığı ortaya çıktı.

CHP'li Çukurova Belediyesi'nde skandal
CHP'li Çukurova Belediyesi'nde skandal
GİRİŞ 12.03.2015 09:12 GÜNCELLEME 12.03.2015 12:52
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

CHP Adana Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in, yolsuzluklardan rahatsız olan Başkan yardımcısı Mustafa Selek’i korkutup görevi bıraktırmak korkunç bir plan hazırladığı ortaya çıktı.

Savcılğın iddianamesine göre CHP’li Başkan ilk önce aleyhinde konuşan belediye personelini tespit ederek gizlice konuşmalarını kayda aldırdı. Daha sora personeli teker teker yanına çağırarak kayıtları dinletti, ardından da işlerine son verdi. Yolsuzluklardan rahatsız olan yardımcısını ise silahla vurdurmak istedi. Ancak kiraladığı tetikçi sadece makam odasını kurşunlatınca tüm senaryo çöktü, başkan yakayı ele verdi.

"5 YILLIĞINA ÇALMAYA GELMİŞ"

Sarıgül: Bize karşı gelen canı ile öder

CHP’li Çukurova Belediyesi’ndeki olay Başkan Soner Başkan Çetin’in yardımcısı Mustafa Selek’in ve bazı personelin “Başkan Belediyeye 5 yıllığına çalmaya gelmiş” şeklinde konuştukları iddiasının kendisine ulaşması ile başladı. Başkan Çetin, belediyede temizlik işçisi olarak çalışan, aynı zamanda kendi çaycısı olan Ferdi İlbuğa’yı çağırarak şeytani planını devreye soktu. Çetin, İlbuğa’ya “ev ve araba” vaaderek yardımcısı Mustafa Selek’i ayağından vurmasını istedi. Ancak İlbuğa, uzun süredir ailece tanıdığı Selek’i ayağından vurmak yerine makam odasını basarak ateş etti.

KOVANLARI DA TEMİZLEDİLER

Saldırıdan 2 gün sonra haber verilen polis kısa sürede İlbuğa’ya ulaştı. Polis, bu iki günlük sürede olay yerindeki tüm izlerin silindiğini tespit etti. Ancak kamera kayıtları ile olayın tüm ayrıntıları aydınlatıldı. Adana Cumhuriyet Savcısı Bilen Başyiğit’in hazırladığı iddianamede başkan  Çetin, ile diğer Ferdi İlbuğa, F.S, E.Yve E.İ yargılanacakları günü bekliyor.

BAŞKAN SKANDALI DOĞRULADI
 
Belediye Başkanı Soner Çetin ifadesinde çalışanlarının ses kaydının alınması ile ilgili iddiaları doğruladı ve ses kaydında kendisi hakkında olumsuz konuşan herkesi işten çıkardığını söyledi. Ancak ses kaydı talimatı vermediğini, şüphelinin böyle bir şeye tek başına kalkıştığını ileri sürdü. Şüpheli Ferdi İlbuğa ile 2 yıldır tanıştıklarını ifade eden Çetin, Başkan Yardımcısı Mustafa Selek ile aralarında her hangi bir husumet olmadığını da savundu. 
 
OTOPARKTA AYAĞINA 3-4 TANE SIKARSIN
 
Polise ifade veren tetikçi Ferdi İlbuğa kendisini bizzat belediye Başkanı Soner Çetin’in azmettirdiğini itiraf etti. Tetikçi İlbuğa ifadesini alan Savcıya, Başkan Soner Çetin’in kendisine 100  kendisine TL verdiğini ve B.T, S.K ile M isimli çalışanlarını seslerini kaydetmesini istediğini söyledi. İlbuğa, kendisinin de bu çalışanların seslerini kaydederek Çetin’e bir CD halinde verdiğini söyledi. İlbuğa ayrıca Çetin’in yardımcısı Mustafa Selek hakkında da “Onun sesini kaydedemezsin, Mustafa evine gideceği sırada otoparkta ayağına 3-4 tane sık, bir hafta, on gün hastanede yatar sonra istifa eder gider kurtuluruz” şeklinde talimat verdiğini itiraf etti.

Kaynak: Kemal Gümüş - Star

YORUMLAR 6
  • Ercan 9 yıl önce Şikayet Et
    Chp nin tek hatasi adaylarini arastirmiyor:(
    Cevapla
  • ........ 9 yıl önce Şikayet Et
    Siz cektiren kuklalar oldunuz..zindiklar cok ceksin..sizde cektirdiginiz kadar cekin ins.
    Cevapla
  • remzi 9 yıl önce Şikayet Et
    adananın en meşhur bulvarları çöp yığınları dolu oy verenler utansın....
    Cevapla
  • meral 9 yıl önce Şikayet Et
    adanada hakettigimiz gibi yönetiliyoruz malesef
    Cevapla
  • temiz bey 9 yıl önce Şikayet Et
    Bana CHPden bahsetmeyin lütfen, midem bulanıyor !
    Cevapla
  • serkan 8 yıl önce Şikayet Et
    öyle lafa degil icrata bak kardeşim soner çetin bir numara siyasetin ve halkın adamı duydunuza degil gördügünüze inanın hepiniz chp düşmanı hayinsiniz önce bir kendinizi yargılayın terbiyesizle
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!
Dışişleri Bakanlığı'ndan son dakika 1915 mesajı!