İşçiler belediyeyi bastı! Yumruklar konuştu

İzmir'in CHP'li Karşıyaka Belediyesi'nde eylem yapan işçiler ile zabıtalar birbirine girdi.

İşçiler belediyeyi bastı! Yumruklar konuştu
İşçiler belediyeyi bastı! Yumruklar konuştu
GİRİŞ 24.03.2015 13:35 GÜNCELLEME 24.03.2015 13:35
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Karşıyaka Belediyesi'nde temizlik işlerini yürüten taşeron firma Altaş bünyesinde örgütlenme çalışması yapan DİSK'e bağlı Nakliyat İş Sendikası'ndan üç işçinin işte atıldığı gerekçesiyle sendikanın belediye giriş katında yaptığı eylemde olay çıktı. Zabıta ve işçiler yumruklaştı.

Karşıyaka Belediyesi'nde temizlik işlerini yürüten taşeron firma Altaş işyerinde örgütlenme çalışması yapan Nakliyat-İş Sendikası, Karşıyaka Belediye Başkanı CHP'li Hüseyin Mutlu Akpınar'ın bunu engellemeye çalıştığını iddia etti.

BAŞKANLA GÖRÜŞMEDEN BELEDİYEDEN AYRILMAYACAKLAR

Sendika Örgütlenmeyi engellemek için de üç işçiyi işten çıkardığı gerekçesiyle basın açıklaması yapacağını duyurdu. Basın açıklaması öncesi Karşıyaka Belediyesi'nin zemin katına giren işçiler burada sendika yeleklerini giyerek oturma eylemine başladı. Bunun üzerine polis ve çevik kuvvet belediyi içinde önlem aldı. İşçiler Nakliyat İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu'nu beklediklerini belirterek Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ı da görüşmeye çağırdı. Akpınar gelene kadar belediye binasından ayrılmayacaklarını söyledi. 

"SEÇİMİ ÖYLE KAZANDINIZ"

Nakliyat İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, belediye önünde 30 kadar işçiyle birlikte basın açıklaması yaptı. Küçükosmanoğlu, Başkan Akpınar'ın işçilere sendikadan istifa etmeleri baskısı yaptığını hatta bir toplantı yaparak "Burada belediye başkanı da sendika de benim" dediğini söyledi. Küçükosmanoğlu, Başkan Akpınar'a "Başkan Ali kıran baş kesen bir yaklaşımı kabul edemeyiz. Burası dağ başı değil. CHP programda örgütlenmeye izin veriyor. Ayrıca, siz oy isterken sendikalaşmayı savundunuz, taşerona karşı çıktınız. Seçimi öyle kazandınız. İşten çıkardığınız işçiler işbaşı yapana kadar haklı mücadelemiz sürecek" dedi. 

İŞÇİNİN YÜZÜ KANLAR İÇİNDE KALDI

Küçükosmanoğlu, konuşmasının ardından içerdeki işçilerin yanına gideceklerini, kimsenin buna engel olamayacağını söyledi. Daha sonra Küçükosmanoğlu ve beraberindekiler Belediye girişindeki kapalı olan camlı kapıya yöneldi. Omuzlarıyla kapıya yüklenerek açmaya çalıştılar. Belediye girişindeki güvenlikçiler ise buna engel olmaya çalıştı. Bunun üzerine içeride bekleyen işçiler de kapıya yöneldi. Burada bekleyen zabıta ve güvenlikçilerle aralarında kavga çıktı. Yumruklaşmalar oldu. İçerideki çevik kuvvet araya girdi. Bir işçinin yüzü kanlar içinde kaldı.

Yaklaşık 5 dakika süren arbededen sonra işçiler içerideki yerlerinde kaldı.  Polis yetkilileri, Küçükosmanoğlu'na "Basın açıklaması yapılacaktı. Ancak siz kapıya yüklenerek kamu binasına girdiniz. Burada vatandaşın hizmet görmesi olumsuz etkileniyor" uyarısı yaptı. Küçükosmanoğlu ise Başkan Akpınar gelene ve üç işçi işbaşı yapana kadar mücadele edeceklerini belirterek belediyeden ayrılmayacaklarını söyledi.

İşçilerin bekleyişi sürüyor.

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 9
  • dadaş 9 yıl önce Şikayet Et
    chpe bu çok görmedim şaşırmadım iski aski dünyda yok böyle yolsuzluk tarihe geçti bunlar chpyle neler varda konuşmaya bile degmez ALLAH bunlara asla fırsat vermesin amin vesallam
    Cevapla
  • yakup 9 yıl önce Şikayet Et
    chp den ne beklenirki
    Cevapla
  • Yusuf 9 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaslar Chp nin iki Maas kasdettigi !!! iki maas kesecem sizden ac kaldik yani...Dili sürtüsmüs bence
    Cevapla
  • ŞEF 9 yıl önce Şikayet Et
    bu kafayla CHP ,emeklilere iki maaş verecek ve taşeron işçi sorununu çözecek...işte böyle çözer...Türk halkı iyi gör.
    Cevapla
  • adil yiğit 9 yıl önce Şikayet Et
    hiçde acımıyorum. iyi oluyor bunlara ve bu zihniyete.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tesla'dan Türkiye'ye özel model: Fiyatı yarı yarıya düştü
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"