Bu köye muhtar seçilen yaşamıyor

Rize İkizdere'de son üç döneme seçilen üç muhtarı, aynı yaşta ve kalp krizleri sonucu görev sürelerini doldurmadan hayatlarını kaybetti.

Bu köye muhtar seçilen yaşamıyor
Bu köye muhtar seçilen yaşamıyor
GİRİŞ 09.04.2015 13:57 GÜNCELLEME 09.04.2015 13:57
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

İkizdere İlçesi'nde 200 nüfuslu Çamlık Köyü'ne 2004 yılında muhtar seçilen Yaşar Şanda görev süresini tamamlayamadan 4'üncü yılın sonunda 55 yaşında kalp krizi sonucu öldü. 2009 yılında muhtarlığa seçilen Selahattin Taş da, bir önceki muhtar gibi görev süresini doldurmadan 2010 yılında ve 55 yaşında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Taş'ın vefatının ardından yapılan ara seçimle muhtarlık görevine gelen Şemsettin Özkan, geçen yıl yapılan seçimi kazanıp görevine devam etti. Köyde ortak kaderi paylaşarak aynı yaşlarda ölen üç muhtarın ardından aday olmak isteyenler bir kez daha düşünmeye başladı.

AYNI KADERİ PAYLAŞTI

Şemsettin Özkan da önceki sabah köydeki evinde geçirdiği kalp krizi sonucu, daha önce görev yapan iki muhtar gibi 55 yaşında hayatını kaybetti. İkizdere MHP İlçe Başkanı da olan Öztürk, Çamlık Köyü'nde kılınan cenaze namazı sonrası aynı köyde aile kabristanlığında toprağa verildi. Cenaze namazına İkizdere Kaymakam'ı Abdil Koç, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kazancı ile MHP MYK Üyesi ve Rize Milletvekili Adayı Cem Kazmaz da katıldı.

"KÖYDE MUHTAR ADAYI OLACAKLAR BİR KEZ DAHA DÜŞÜNÜR"

Muhtarların aynı kaderi yaşayarak aynı yaşta ölümünden sonra köyde muhtarlık için aday olmak isteyenler bir kez daha düşünmeye başladı. Vefat eden Şemsettin Özkan'ın dayısının oğlu Osman Demir, son 3 muhtarın aynı yaşta ve aynı rahatsızlıktan dolayı vefat ettiğine işaret etti, "Göreve başladığında Şemsettin ile, 'Bu köyde işler ters gidiyor, muhtarlar yaşamıyor' diye şakalaştık. Gerçekten de öyle oldu. Çok ilginç bir olay yaşıyoruz. Bundan sonra köyde muhtar adayı olacaklar bir kez daha düşünür herhalde " dedi. Köylüler ise olayı Allah'ın taktiri olarak yorumladı.

"ÖLÜMÜ ÇABUK İSTEYEN ÇAMLIK'A MUHTAR OLSUN"

İkizdere Muhtarlar Derneği Başkanı Emrullah Ekşi de, Çamlık Köyü'nde son üç muhtarın aynı kaderi paylaştığını ve görevleri başında vefat ettiklerini belirterek, "Artık arkadaşlarla, 'Ölümü çabuk isteyen Çamlık Köyü'ne muhtar olsun' diyerek şakalaşmaya başladık. Çok çalışkan üç muhtarımızı görevleri başında kaybettik. Ömür bitince insanların gidişini kimse durduramaz. Üzüntülüyüz" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 17
  • Mahmut 9 yıl önce Şikayet Et
    55 yaşında ölüyorlarsa 55 yaını geçen birisi aday olsun .Bu iş hallolur.::)))
    Cevapla
  • mido 9 yıl önce Şikayet Et
    meftanın üstünde cihaz cayiz degil ve neden tabutun kapaği açaık orayida cemat azda olsa düşünsün .
    Cevapla
  • mido 9 yıl önce Şikayet Et
    yenide muhtar olan aday önce sadaka versin peşinde her ay o köyde yetim varsa onlara devamli yardım etsın 1 sada bin belayi def eder ve ömrü üzatır sada bol verin yetimin elıni tutun muhtarlar hiç asla hak yemeyin ömür uzanır ve o köyde rahatlığla muhtar olursunuz .. allah kabul etsın .
    Cevapla
  • RCP1453 9 yıl önce Şikayet Et
    En güzeli bu seferde bayanlardan bir tecrübe etsinler.
    Cevapla
  • misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    Rize İkizdere Çamlık köyüne muhtar olasınnnnnn.(şaka şaka)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim