İstanbul ve Moskova arasında stratejik adım

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Moskova Belediye Başkanı ile işbirliği protokolü imzaladı.

İstanbul ve Moskova arasında stratejik adım
İstanbul ve Moskova arasında stratejik adım
GİRİŞ 16.04.2015 23:36 GÜNCELLEME 16.04.2015 23:37
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin’i İBB Başkanlık Sarayı’nda ağırlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, meslektaşıyla işbirliği anlaşması imzaladı.Saraçhane - Başkanlık Sarayı Kokteyl Salonu’nda imzalanan anlaşmaya iki kardeş şehrin belediye bürokratları ve çalışanları da katıldı.Başkan Topbaş, protokol öncesi yaptığı konuşmada, imzalanan anlaşmayla birlikte iki şehre de önemli kapıların açılacağını söyledi. Protokol töreninde konuşan Başkan Topbaş son yıllarda Türkiye ve Rusya üzerinde farklı manipülasyonlar yapıldığını ve bunun arkasında da  başarıyı çekemeyen bazı güçlerin bulunduğunu kaydeden Başkan Topbaş, “İşte tarihten beri ortak kaderleri paylaşan milletler olarak, şehirler olarak bilgi ve deneyimlerimizi paylaşarak bunun karşısında direnç gösterip başarıya katkı sunabiliriz” diye konuştu.

TÜRKİYE’DE ERDOĞAN RUSYA’DA PUTİN…

Yaptığı güzel işlerle dünyaya mal olmuş insanların her daim hatırlanacağını kaydeden Başkan Topbaş konuşmasına şöyle devam etti: “Bizde de Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’de çok ciddi başarılar ortaya koydu. Siyasi kimliğimle söylüyorum Sayın Putin’de çok doğru işler ortaya koydu. Dedikleri de çok doğru. Doğru işler yaptığına inanıyorum. Rusya federasyonunu bir arada tutarak çok iyi adımlar atarak ulusları geleceğe taşıdığını düşünüyorum. Federasyona üye olan ülkelerin birlikte hareket etmesinin, ekonomik işbirliğinin farkında olarak Rusları çok daha iyi noktaya getirdiğini düşünüyorum. Federasyonu daha güçlü kılacaktır. Maalesef bundan dolayı da dışarıdan bir takım tesirler altında kaldığını düşünüyorum. Ama şunu da belirteyim zor zamanlarda başarılı insanlar ortaya çıkar. Önemli olan zoru birlikte başarmaktır. Zoru birlikte başaracağız.”

EKONOMİDE YENİ HEDEFLER

İmzalanan anlaşmayla birlikte iki ülke işadamlarının üçüncü ülkelerde de birlikte adım atabilecekleri zemini hazırladıklarını vurgulayan Başkan Topbaş, “Kapıları bizler açacağız onlar o kapıdan geçecekler. Bizler bu imkânları ortaya koyabilecek güçteyiz. Sizin teknik adamlarınız İstanbul’a gelerek bizim çalışmalarımızı yerinde inceleyebilirler. Bizim de teknik adamlarımız size gelerek sizin çalışmalarınızı izleyebilirler. Ulaşımdan alt yapıya kadar her alanda bilgi paylaşımı yapabiliriz” şeklinde konuştu.

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin’i de Başkan Topbaş’a ev sahipliğinden dolayı teşekkür ederek, son 10 yılda İstanbul’un ciddi gelişmeler gösterdiğini söyledi. İki şehrin nüfus ve gelişme açısından birbirine çok benzediğini ifade eden Sobyanin açıklamasını şöyle sürdürdü: “Büyükşehirlerin kaderidir ama bazı şehirlerin özellikleri vardır. Özellikle tarihi yerlerde kurulmuş yeni şehirlerin sorunları aynıdır. Bu yönden benzerliğimiz çok fazla. Bu şehirler aynı zamanda sermayenin ve yatırımların etkin şekilde yapılacağı şehirlerdir. Ülkenin gelişimine çok ciddi katkısı olan şehirlerdir. Bu iş birliği anlaşmasıyla çok ciddi ve güzel bir adım atmış olacağız. Ticari gelişim ve ortak yatırımlar açısından şehirlerimize hayırlı olacaktır”

YORUMLAR 1
  • yayla 9 yıl önce Şikayet Et
    sultangazi yayla ya zerre kadar yatırım yapmadık itirafından sonra bu ne komedi önce kendi kapının önünü süpürmeli
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi