Mersin'de AK Parti, CHP, HDP ittifakı

Mersin Büyükşehir Belediye Encümeni seçimlerinde CHP, AK Parti ve HDP'li üyeler ittifak yaptı.

Mersin'de  AK Parti, CHP, HDP ittifakı
Mersin'de AK Parti, CHP, HDP ittifakı
GİRİŞ 18.04.2015 13:20 GÜNCELLEME 18.04.2015 13:20
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Mersin Büyükşehir Belediye Encümeni seçimlerinde CHP, AK Parti ve HDP'li üyeler ittifak yapınca, çoğunluğu oluşturan MHP'li üyeler saf dışı kaldı.

AK Parti-CHP VE HDP KOALİSYONU

Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclisi nisan ayı toplantısı, Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz başkanlığında yapılan toplantıda Belediye Encümeni seçimi yapıldı. MHP'li 36, CHP'li 19, AK Partili 18 ve HDP'li 5 üyenin tam kadro katıldığı seçimlerde 5 kişilik Belediye Encümeni seçimi gizli oyla yapıldı. Seçim sonucunda AK Parti-CHP ve HDP koalisyonu ortaya çıktı.

Buna göre CHP'den Bayram Gönenler 47, Mehmet Güney 44, AK Parti'den Mehmet Sadık Türüt 43, Mustafa Turan 42 ile HDP'den Sakıp Kolancı 40 oy alarak Belediye Encümeni'ne seçildi. MHP'nin adayları Levent Dölek, Özgür Sanal ve Serdar Arslan ise yeterli oy alamayınca encümene giremedi. MHP'li bazı üyelerin de CHP'li ve AK Partili üyelere oy verdiği ortaya çıktı.

Toplantıda ayrıca, 14 ihtisas komisyonuna 7'şer üye seçimi de yapıldı. 6'şar üyenin daha önce belirlendiği komisyon seçimlerinde, her komisyona 7 üyenin seçilmesi için MHP ve AK Parti grupları tarafından meclise bildirilen isimler kura çekimiyle belirlendi. Başkan Kocamaz, kura çekimini ilçe belediye başkanlarına yaptırırken, her kurada üst üste AK Parti'li isimler çıktı. Kura çekimi sonunda ağırlıklı olarak AK Parti'li üyeler komisyonlarda yer aldı.

ÖNEMLİ İTTİFAK

CHP'li Meclis üyesi Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan koalisyonu şöyle değerlendirdi.

"Meclisin daha iyi çalışması için geçmişteki hataların yaşanmaması için önemli bir ittifak olarak görüyoruz. Geride kalan 1 yılda meclisteki olumsuzlukların olmaması için böyle bir ittifak kuruldu. Umarız meclis bünyesinde yer alan 4 parti arasında anlamlı bir işbirliği ve birliktelik sağlanarak verimli çalışmalara imza atılır. Bu ittifakın Belediye Başkanı ve meclis üyelerinin üsluplarına ve uygulamalara daha çok dikkat etmelerine katkı sağlayacaktır."

YORUMLAR 5
  • Ali 8 yıl önce Şikayet Et
    Yorumcular akp hdp chp itifaki aslında herzaman vardı devletin bekasina ve bölünmez butunlune karşı Özerklik diyenler kim başkanlık eyalet sistemi Türkiyeyi 28bolmek bunların olmasını kim istiyor
    Cevapla
  • sancar 8 yıl önce Şikayet Et
    geçen ardahanda ticaret odası seçimlerini diline dolayanlar nerdesiniz?
    Cevapla
  • adem 8 yıl önce Şikayet Et
    Mesele mhp meselesi değil mesele kabalık yapan nezaket sizlere ders vermek. Kimse faşizan tavırlar lâ mesini idare edemez
    Cevapla
  • ali ünlüer 8 yıl önce Şikayet Et
    Mersin ili ak parti üyelerinin bu ittifakını kınıyorum.burada mhp nin yanında yer alması gerekirdi
    Cevapla
  • iyi de 8 yıl önce Şikayet Et
    bende uygun bulmuyorum da burada istisnai durum var MHP nin her daim bu partilerle doğrudan veya dolaylı ittifakı var
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...
Avrupa kulüpler sıralaması güncellendi! İlk 20'de 2 Türk takımı